Synthax Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 Prosze o surowe i szczere C&C dot samej wizulizacji, nie projektu. Technika: CAD+Mental+PS http://img296.imageshack.us/my.php?image=png1ua4.png --------------------------------------------------------------- Aktualizacja http://img147.imageshack.us/my.php?image=panonowakrzakicopyxy9.jpg http://img476.imageshack.us/my.php?image=panonowakl4.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 ale jest nieźle nie powiedziałbym. to raczej render testowy, nie za dobrze to wyszło, Wszystko do dopracowania, może wyjść z tego fajny widoczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synthax Posted March 8, 2007 Author Share Posted March 8, 2007 Zatem czekam na wskazówki konkretne. Chetnie poświęce jeszcze troche czasu żeby uzyskać dobry efekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy Posted March 8, 2007 Share Posted March 8, 2007 przede wszystkim światło, ustawienia renderingu, kolory światła itp. Lepiej by to wyglądało oświetlone zwykłym directem + cienie vrayshadow + enviroment GI. Materiały są nieciekawe i widać powtarzalność na cegłach która rzuca się w oczy. Brakuje detali i lepszego skomponowania sceny Link to comment Share on other sites More sharing options...
delf77 Posted March 9, 2007 Share Posted March 9, 2007 teraz wyglada jak collage z corela/photoshopa mapy , swiatlo , pustki w oknach ,cienie... itp .. , ogolnie jakies makietowe to , Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzio Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 prawa strona jest przepalona. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjh Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 A do mnie nie przemawia sposób usytuowania sklepów wewnątrz kwartału mieszkalnego. Wnetrze udostepnić tylko mieszkańcom a usługi wywalić na zewnątrz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rly Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 Co to jest?!Gdzie cienie?Poczytaj o zasadach ustawiania swiatla w scenie(przynajmniej podstawy).Tekstury tez sa slabe szkoda bo nawet przyjemne wnetrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzio Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 Co to jest?!Gdzie cienie?Poczytaj o zasadach ustawiania swiatla w scenie(przynajmniej podstawy).Tekstury tez sa slabe szkoda bo nawet przyjemne wnetrze tyle ze to jest exterior a nie wnetrze ;) [lol] Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek311 Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 rly mial chyba na mysli wnetrze urbanistyczne, tak mi sie wydaje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskar_h Posted March 14, 2007 Share Posted March 14, 2007 przepalony chodnik i parter po prawej stronie. w zasadzie zlewa sie to w jedna wielka biala plame. dopiero po chwili zdalem sobie sprawe ze to ciemne po lewej to cegly. dobrze jest tez choc troszke pokazac (chocby zarys) wnetrz w parterze :) sam koncept dosc ciekawy :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noic Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 fajny graficzny charakter scenki - ja bym to w ps pociągnął Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synthax Posted March 16, 2007 Author Share Posted March 16, 2007 Noic, jakie PSowe patenty masz na mysli? Bo ostatnio jak widzicie jednak przesadzilem : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GNIEW Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 U..WAPW :)...Wg mnie texturki i swiatlo do najlepszych nie należą....a co do strony projektowej nie za wiele sie wydazylo .... czy na dachach tych budyknow sa domki?? gdzies to juz chyba widzialem..prawdopodobnie w projekcie na przebudowe polskich zakladow optycznch . :) pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synthax Posted March 18, 2007 Author Share Posted March 18, 2007 Projekt nie nalezy do mnie. Stąd prośba o C&C tylko dla wizualizacji. To pierwsza próba u mnie z GI w Mentalu. Najwyraźniej nieudana : ) Ale jak tylko znajde chwile na dopracowanie wrzuce nowszą wersje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synthax Posted March 24, 2007 Author Share Posted March 24, 2007 http://img61.imageshack.us/my.php?image=panonowacopyxa9.jpg i mniej kontrastu i noise http://img248.imageshack.us/my.php?image=panonowacopy2tg4.jpg i oczywiście ciąg dalszy mnie czeka,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
GNIEW Posted March 25, 2007 Share Posted March 25, 2007 Hmmmm... niektore rzeczy lepsze niektore gorsze.... ale ogolnie jesli chodzi o moje zdanie to wydaje mi sie ze w tej scence(kompozycji) "bohaterem" sa cegły w tej bezpostaciowej przestrzeni wiec mysle ze najpierw bym wydobyl ich charakter i texture..potem reszta... wiec reszty(razem z oswietlwniem ) nie komentuje :) pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synthax Posted March 25, 2007 Author Share Posted March 25, 2007 Cegłe chciałem zastapić dechami. Ciegle coś sie interferowało przy cegłach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts