Napisano 18 Październik 200222 l Prezentuje dwa renderingi: 01 02 W obydwu scenach jest jedno światło z cieniami typu ray-traced shadows. Pierwszy jest renderowany scanlinem, drugi BRAZIL\'em. Problem polega na tym, że 01.jpg skończył renderować w 17 sekund, a drugi trwał 1 godz. i 11 min. Było to pierwsze uruchomienia BRAZIL\'a, więc parametry w zasadzie dobierałem w ciemno obserwując efekty. Ale pytanie brzmi: Takie różnice są normalne, czy po prostu przegiąłem z ustawieniami?
Napisano 18 Październik 200222 l przegiąłeś :) być może zbyt dużą ilość odbić ustawiłeś, za to samplowanie obrazu bardzo małe, krawędzie wyglądają jak piła
Napisano 18 Październik 200222 l Autor To może jakieś namiary na tutoriale w stylu: \"Jak szybko uzyskać dobry efekt\", gdyż tak, jak wspomniałem - parametry były dobierane w ciemno. Byłbym wdzięczny!
Napisano 18 Październik 200222 l ??? Zdziwiłeś mnie! Brazila używam od dawna i spokojnie mogę ci pomóc. Linki do tutów prześle ci na e-mail.
Napisano 18 Październik 200222 l Autor HEY! No to dzięki wam obydwu za pomoc. Ale co z tymi wstawkami w HTML\'u - dlaczego mi nie działają. Wiem, że z takimi pytaniami, to nie na to forum, ale skoro tutaj to wyszło...
Napisano 18 Październik 200222 l bo się je robi znaznikiem (img) link (/img) a nie html\'em (zamiast nawiasów okrągłych powinny byc kwadratowe,dałem tylko tak dlatego żeby nie znikły znaczniki)
Napisano 18 Październik 200222 l Autor Ale czy IMG będzie działać do wszelkich linków, gdyż ten był do strony, a nie bezpośrednio do grafiki??
Napisano 18 Październik 200222 l musi być do obrazka, bo obrazek jest wstawiany do posta wygląda to tak jak w tym topicu: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=1046 a linka do stron podajesz bez żadnych znaczników tak jak to zrobiłem powyżej :)
Napisano 18 Październik 200222 l Autor Nie chciałem ich wstawiać bezpośrednio do forum, gdyż są duże i rozciągnęłyby okno w poziomie. A teraz tylko testuję::) http://www.strony.wp.pl/wp/vgtsxvii/forum/02.htm DZIĘKI ZA POMOC! [Edited on 22-10-2002 by VGTsXVII]