VGT Napisano 18 Październik 2002 Share Napisano 18 Październik 2002 Prezentuje dwa renderingi: 01 02 W obydwu scenach jest jedno światło z cieniami typu ray-traced shadows. Pierwszy jest renderowany scanlinem, drugi BRAZIL\'em. Problem polega na tym, że 01.jpg skończył renderować w 17 sekund, a drugi trwał 1 godz. i 11 min. Było to pierwsze uruchomienia BRAZIL\'a, więc parametry w zasadzie dobierałem w ciemno obserwując efekty. Ale pytanie brzmi: Takie różnice są normalne, czy po prostu przegiąłem z ustawieniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 18 Październik 2002 Autor Share Napisano 18 Październik 2002 I dlaczego wstawki w HTML\'u mi nie działają?!:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcoos Napisano 18 Październik 2002 Share Napisano 18 Październik 2002 przegiąłeś :) być może zbyt dużą ilość odbić ustawiłeś, za to samplowanie obrazu bardzo małe, krawędzie wyglądają jak piła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 18 Październik 2002 Autor Share Napisano 18 Październik 2002 To może jakieś namiary na tutoriale w stylu: \"Jak szybko uzyskać dobry efekt\", gdyż tak, jak wspomniałem - parametry były dobierane w ciemno. Byłbym wdzięczny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 18 Październik 2002 Share Napisano 18 Październik 2002 ??? Zdziwiłeś mnie! Brazila używam od dawna i spokojnie mogę ci pomóc. Linki do tutów prześle ci na e-mail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 18 Październik 2002 Autor Share Napisano 18 Październik 2002 HEY! No to dzięki wam obydwu za pomoc. Ale co z tymi wstawkami w HTML\'u - dlaczego mi nie działają. Wiem, że z takimi pytaniami, to nie na to forum, ale skoro tutaj to wyszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcoos Napisano 18 Październik 2002 Share Napisano 18 Październik 2002 bo się je robi znaznikiem (img) link (/img) a nie html\'em (zamiast nawiasów okrągłych powinny byc kwadratowe,dałem tylko tak dlatego żeby nie znikły znaczniki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 18 Październik 2002 Autor Share Napisano 18 Październik 2002 Ale czy IMG będzie działać do wszelkich linków, gdyż ten był do strony, a nie bezpośrednio do grafiki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcoos Napisano 18 Październik 2002 Share Napisano 18 Październik 2002 musi być do obrazka, bo obrazek jest wstawiany do posta wygląda to tak jak w tym topicu: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=1046 a linka do stron podajesz bez żadnych znaczników tak jak to zrobiłem powyżej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 18 Październik 2002 Autor Share Napisano 18 Październik 2002 Nie chciałem ich wstawiać bezpośrednio do forum, gdyż są duże i rozciągnęłyby okno w poziomie. A teraz tylko testuję::) http://www.strony.wp.pl/wp/vgtsxvii/forum/02.htm DZIĘKI ZA POMOC! [Edited on 22-10-2002 by VGTsXVII] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi