chudy Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 hej hej hej to znowu ja ;] tym razem łazienka i znowu mental. każdy render 3.5-4 godziny. aha pewnie część z was poznaje obrazek na ścianie :P tak tak to tapeta z Macowego OS X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 ciekawy koncept i wykonanie też dobrze;)) podoba mi sie, ostre rendery;)) szkoda że drewno nie wygląda na naturalne, jest jak dla mnie za matowe...a tak to podoba mi sie;P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 niezły bajer z tym drewnem. Papieru mi tylko brakuje .. aaaale może za wybredny jestem :) Super renderki .. aż sam zacząłem naukę mentala :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 very nice;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 widzę że mamy ostatnio modę na łazienki ;-))) fajny projekt! twój własny? materiał drewna za bardzo się powtarza ale renderki cool! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 15 Marzec 2007 Share Napisano 15 Marzec 2007 Very nice :] Drewno w macie jest super ;] Mozesz podzielic sie ustawieniami mental'a i materialami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 15 Marzec 2007 Autor Share Napisano 15 Marzec 2007 dzięki wszystkim za komentarze. co do materiałów to arch&design w większości, z lekko pozmienianymi parametrami. a ustawienia mentala też raczej standardowe. FG ustawione na Medium co do GI: max number photons per sample 50000 radiusy 5cm photonów 2mln aha no i światło: mrArea omni w oknie zabarwione lekko na żółto to tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golum Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 Proca jest świtna....to drewno mi się bardzo podoba. A render- też kalsa:)...A ja wogóle nie mam czegoś takiego w materiałach jak arch&design:( a poza tym nie mam vreya...gdzie można to zdobyć?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 chudy 9/10 za to że mental -1 za to drewno. :) Good work P.S. golum - praca wykonana jest w Mental Ray'u nie w Vray'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 Mortom no drewno w moim wykonaniu jest prawie zawsze dyskusyjne :P mi szczerze się takie podoba, no ale to jest moje całkowicie subiektywne zdanie ;] Golum- tak jak Mortom napisał: renderowane w mental rayu, jeżeli wybierzesz MR jako render to pojawią ci sie też materiały Arch&Design. aha zapomniałem napisać wcześniej. Projekt jest mój i bardzo się ciesze, że się podoba bo jestem w tym temacie kompletnym laikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Pomysł jest naprawdę oryginalny, podoba mi sie. Praca na wielki PLUS ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spokojny Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Niby że wszystko fajnie, tyle tylko, że umywalka jest na wysokości muszli klozetowej (zdj. nr. 3).... Coś nie teges... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 spokojny: Nie jestem pewny, moge sie mylic, wybacz jesli tak jest, ale CHYBA jest to bidet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Marzec 2007 Autor Share Napisano 20 Marzec 2007 spokojny- dokładnie jak pisze MaGuu to bidet jest, w sumie też umywalka taka, ale twarzy i rąk raczej w niej nie umyjesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksces Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 a jeśli moge wrócic do ustawien... jaki masz multiplier w FG i GI? oraz trace depth? a z innej beczki... dlaczego nie uzywacie oswietlenia daylight system? coś z nim nie tak? bo ja robie wlasnie calą chałupę i zamiast wstawiać w kilkanascie okien mr area zrobilem daylighta (sun + sky) ale w sumie nie jestem zadowolony i nie wiem co tu zrobić dla zainteresowanych: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=39159 patrzcie pod koniec 1 strony pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samot-nick Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Swietna lazienka, genialny pomysl z tym drewnem a jego material to sprawa gustu mi sie na przyklad bardzo podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stic3110 Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 a mnie dziwi to odbicie w lustrze, jakieś takie nie wyraźne. Chyba że przed chwilą ktoś mył ręce i zaparowało :) Poza tym rendery super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi