Napisano 14 Marzec 200718 l hej hej hej to znowu ja ;] tym razem łazienka i znowu mental. każdy render 3.5-4 godziny. aha pewnie część z was poznaje obrazek na ścianie :P tak tak to tapeta z Macowego OS X
Napisano 14 Marzec 200718 l ciekawy koncept i wykonanie też dobrze;)) podoba mi sie, ostre rendery;)) szkoda że drewno nie wygląda na naturalne, jest jak dla mnie za matowe...a tak to podoba mi sie;P Pozdrawiam
Napisano 14 Marzec 200718 l niezły bajer z tym drewnem. Papieru mi tylko brakuje .. aaaale może za wybredny jestem :) Super renderki .. aż sam zacząłem naukę mentala :) pozdrawiam
Napisano 14 Marzec 200718 l widzę że mamy ostatnio modę na łazienki ;-))) fajny projekt! twój własny? materiał drewna za bardzo się powtarza ale renderki cool! pozdro
Napisano 15 Marzec 200718 l Very nice :] Drewno w macie jest super ;] Mozesz podzielic sie ustawieniami mental'a i materialami ;]
Napisano 15 Marzec 200718 l Autor dzięki wszystkim za komentarze. co do materiałów to arch&design w większości, z lekko pozmienianymi parametrami. a ustawienia mentala też raczej standardowe. FG ustawione na Medium co do GI: max number photons per sample 50000 radiusy 5cm photonów 2mln aha no i światło: mrArea omni w oknie zabarwione lekko na żółto to tyle
Napisano 16 Marzec 200718 l Proca jest świtna....to drewno mi się bardzo podoba. A render- też kalsa:)...A ja wogóle nie mam czegoś takiego w materiałach jak arch&design:( a poza tym nie mam vreya...gdzie można to zdobyć?:)
Napisano 16 Marzec 200718 l chudy 9/10 za to że mental -1 za to drewno. :) Good work P.S. golum - praca wykonana jest w Mental Ray'u nie w Vray'u
Napisano 19 Marzec 200718 l Autor Mortom no drewno w moim wykonaniu jest prawie zawsze dyskusyjne :P mi szczerze się takie podoba, no ale to jest moje całkowicie subiektywne zdanie ;] Golum- tak jak Mortom napisał: renderowane w mental rayu, jeżeli wybierzesz MR jako render to pojawią ci sie też materiały Arch&Design. aha zapomniałem napisać wcześniej. Projekt jest mój i bardzo się ciesze, że się podoba bo jestem w tym temacie kompletnym laikiem
Napisano 20 Marzec 200718 l Niby że wszystko fajnie, tyle tylko, że umywalka jest na wysokości muszli klozetowej (zdj. nr. 3).... Coś nie teges...
Napisano 20 Marzec 200718 l spokojny: Nie jestem pewny, moge sie mylic, wybacz jesli tak jest, ale CHYBA jest to bidet
Napisano 20 Marzec 200718 l Autor spokojny- dokładnie jak pisze MaGuu to bidet jest, w sumie też umywalka taka, ale twarzy i rąk raczej w niej nie umyjesz :P
Napisano 12 Czerwiec 200717 l a jeśli moge wrócic do ustawien... jaki masz multiplier w FG i GI? oraz trace depth? a z innej beczki... dlaczego nie uzywacie oswietlenia daylight system? coś z nim nie tak? bo ja robie wlasnie calą chałupę i zamiast wstawiać w kilkanascie okien mr area zrobilem daylighta (sun + sky) ale w sumie nie jestem zadowolony i nie wiem co tu zrobić dla zainteresowanych: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=39159 patrzcie pod koniec 1 strony pozdrawiam
Napisano 13 Czerwiec 200717 l Swietna lazienka, genialny pomysl z tym drewnem a jego material to sprawa gustu mi sie na przyklad bardzo podoba.
Napisano 13 Czerwiec 200717 l a mnie dziwi to odbicie w lustrze, jakieś takie nie wyraźne. Chyba że przed chwilą ktoś mył ręce i zaparowało :) Poza tym rendery super.