Napisano 22 Marzec 200717 l no wlasnie, jak sobie robie w perspective albo innym widoku to strasznie obraz mi sie kaszani, linie nie sa ciagle a przerywane, wszystko jakby sie przenika . Kurcze, od czego to zalezy? Do tej pory radzilem sobie robiac w widoku user, tylko w nim obraz jest ok. jakby ktoś wiedzial o co ty biega byłbym baraaaaaardzo wdzieczny za pomoc:) aha, dzieje sie tak jak 2 obiekty sie stykaja, przenikaja albo scianki sa blisko siebie (znaczy sie tez bez kontaktu 2 obiektow).
Napisano 22 Marzec 200717 l W Viście "efekty" są zupełnie inne. Tutaj wybitnie szkodzi sterownik grafiki. Rozwiązanie: a) zmień wyświetlanie w vieportach z DirectX na OpenGL (bądź odwrotnie) i zobacz czy problem pozostaje b) zaktualizuj sterowniki karty graficznej. Co prowadzi do pytania - jaką kartę masz?
Napisano 22 Marzec 200717 l system: xp z sp2, grafika: 7600 gt gigabyta. zmienialem juz na opengl, instalowalem inne stery, sprawdzalem rozne kombinacje w konfiguracji maxa, no i nic, ciagle jest tak samo. Troche mnie to wkurza ale dopsze ze chociaz w user jest ok :)
Napisano 22 Marzec 200717 l Kreska - prosze sprobuj poszukac sterownikow nie najnowszych ale tych z rodziny 84.xx.xx do 89.xx.xx wszystkie z rodziny 90.xx.xx sa skopane i działaja roznie, moze te skopane to za duzo powiedziane, ale nie caly software działa dobrze, u mnie na 90. zacinaja sie viuporty itp po prostu nie da sie pracowac, jezeli masz grafike z rodziny 7900-7950- 8800 to musisz sciagnac 91.xx.xx i bawic sie akcelracja hardwerowa w rozwiazaniach problemow ;) innego wyjscia nie ma, musza poprawic zakładki, bo to podobno przez nie sa takie jaja
Napisano 23 Marzec 200717 l ehh, dzieki Klicek ale nie pomoglo, zainstalowalem najstarsze stery obslugujace 7600 i tak samo. Kurcze tzn ze innym tez sie sypie grafa w maxie? znaczy sie tak jak u mnie?
Napisano 23 Marzec 200717 l Nie, też pracowałem na gf 7600 pod xp sp2 na maxie i nie miałem takich problemów. Zawsze miałem najnowsze sterowniki, ale to było tak dawno, że chyba to faktycznie były 8x.xx. :) Jeszcze jeden pomysł jaki mam, to żebyś zainstalował dostarczone z grafą stery gigabyte'a.
Napisano 23 Marzec 200717 l Kreska tak ludzie maja takie problemy i jest glosno o tym na necie ;) Sprobuj wylaczyc akceleracje sprzetowa, jezeli nadal bedziesz mial cos takiego to oddaj grafike i wez nowa ! bo jest cos uszkodzone. tutaj masz linka do pana ktory ma ten sam problem : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=36711
Napisano 23 Marzec 200717 l Hmm, kurczę... to ja chyba jestem w czepku urodzony, jeśli chodzi o sprzęt komputerowy. :) Nigdy nie miałem problemów z gf'ami i maxem. Coż, szkoda, że tylko przy sprzęcie tak mam... :D
Napisano 23 Marzec 200717 l nic nie pomaga, stery od gigabajta, wylacznie akceleracji sprzetowej, co za syf. Wiesz Klicek, chetnie bym ja oddal ale nie bardzo wiem jak to uzasadnic, bo jak powiem ze mi w jednym programie cos się sypie to mnie wyśmieją. Zara zaczna ściemniać ze wina softu i zebym sie do producenta zgłosil, no a tego akurat zrobic nie moge ;)
Napisano 23 Marzec 200717 l e tam po prostu oddaj jak brales w necie czy w sklepie tym bardziej nie zapytaja, nasciemniej ze nie działa z Twoja konfiguracja sprzetowa, system sie wywala i tyle :) Ja np. mam cos takiego ze czesto mi się zacina karta graficzna np. na 10 sekund i do piero po 10 sekundach odcina sie obraz, niekiedy potrafi sie zrestartowac komp itp, przysiegam czym nowszy sprzet tym bardziej lipny :|
Napisano 24 Marzec 200717 l to chyba jednak nie wina grafiki, właśnie wsadziłem starego geforaca (6600 asusa) i jest identyko.
Napisano 24 Marzec 200717 l Pamiętam że w czasach gdy grałem w BF42 i BF2 sporo się napracowaliśmy na forum z różnymi dziwnymi przypadkami wywałek sterów i kart. Na przykład bez kompletnego wyczyszcenia rejestru, a najlepiej reinstalacji systemu, nie można zmienić w prosty sposób karty ATI na nvidie i na odwrót, bo pojawiają się błędy. mimo zainstalowania odpowiednich sterów. Najnowsze stery też zawsze dawały w kość i każda rodzina kart miała swoje ulubione - FX - 78.xx, 6600-6800 pracowały najstabilniej na jakiś 89.xx. Poza tym jakie ludzie robią jaja sami sobie to głowa boli - przytocze tylko przykład anzjomego któremu 6600 GT nie chciało za cholere poprawnie pracować - problem ustąpił po.... podłączeniu zasialnia dla karty ;).