Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siema .. skoro już do tego nie wrócę z powodów wyjaśnionych w WIPie zamieszczam tu ostateczne prezentacje modelu jakie zrobiłem:

To jest ostatnia próba zrobienia sceneri i tekxtur Droida:

Wondering.jpg

I goły model:

9b.jpg

9c.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zgadzam sie z poprzednikiem:D

A dlaczego nie zmieniłes lekko konceptu i nie zakończyłeś tego robocika w coś odlotowego - bo z takim czymś tam:P to wygladaj jak niedokończone .

to na szybie odblaski i światło - po prostu boskie:D

Pozdr

Giorgione

Napisano

Dla mnie bomba...jedynie co bym mógł sie doczepic to wlasnie tego dolu..mogles juz dac blizej kamere aby nie było widać tego zakonczenia tuby...ale i tak jest ql :)

pozdr

Napisano

Biedny jest ten Feng, naprawde litosci dla niego nie macie.

A sam modelik spoko, poza lapkami, wygladaja jak pozestawiane boksy z cylindrami. no przydaly by mu sie jakies tekstury bo tak biednie troszke ten render wyglada, znaczy pomyslany dobrze, ale brakuje tam czegos zdecydowanie.

a tu masz przyklad jak inna osoba sobie z problemem poradzila:

http://forum3d.kom-net.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=36188#first_unread_post

http://forum3d.kom-net.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=24890#first_unread_post

Napisano
  • Autor

biglebowsky: zobacz na WIP\'a tam wiele jest wytłumaczone łącznie z tymi pixami co pokazujesz. :)

I ogólnie dzięki za słowa przychylne i te nie.. :D

Napisano
  • Autor

Więc aby uniknąć nieporozumień to ja zrobiłem to:

vehi_08.jpg

A ty pokazujesz droida zrobionego na podstawie tego:

vehi_09.jpg

Napisano

koncowka sama modelu troche inaczej wyglada dorob troszke szczegolow i bedzie ekstra

Napisano

nie no chyba dobrze... zaraz sie przyjze ;D... ten metal na 1 renderze jest taki chyba za swiecacy :/... ale ogolnie model fajny :)...

Napisano

Bardzo ladna pracka... zakonczenie robocika (tuba) jest nawet spoko, jakos tak pasuje.. :)

pozdrawiam

Napisano

Szkoda ze nie pododawales na bumpmapie tych wszystkich srubek i szczegolikow

Ladne swiatelko, tylko nie rozumim idei tych deseczek przy oknie. Troche pusto jest na scenie scisnij to moze troszke...

Napisano

Wypasiona pracka !!!! Tuba tez jest OKI :D troche sie tylko tekstura tylniej sciany rozmywa, ale pewnie sie czepiam :P

Pozdrawiam

Napisano

fajne fajne, ale jak on sie ta tuba porusza? Ale swietny efekt, te krztalty, pieknie wyglaa. pozdr!

Napisano

Pracaka jest świetna. Gratuluje!!

Deler:

Ja ci to wytłumaczę. Gdy ten droid chce sie przemieścić po prostu kładzie się na bok i się turla ;) a jak już się doturla tam gdzie chciał, to po protu tam wstaje. Prawda und3r?? ;)

Napisano
  • Autor

A o to trzeba się zapytać Fenga, który tak go narysował :> Ja tylko odtworzyłem w 3D jego pomysł :D

Napisano

Bardzo fajny modelik - wypracowany - ogólnie niezła \"rura\" . Render też OK. Pozdrowionka

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności