Mylek Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Postanowilem wymodelowac swoja pierwsza twarz.jest to twarz kobiety:).Oto co udalo mi sie narazie zrobic
..::Krzysiek M::.. Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Witam !! Ładnie Ci idzie ^^ tylko coś nie tak jest z połączeniem nosa z czołem pozdr
..::Krzysiek M::.. Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 właśnie o to :D dorób policzki żeby było do oceniać
Mylek Napisano 28 Marzec 2007 Autor Napisano 28 Marzec 2007 malutka updata na jednym screenie widac refelke:] Nie wiem zabardzo oco chodzi w tym bugu miecy czolem a nosem wienc nie poprawilem:) 1
Mylek Napisano 30 Marzec 2007 Autor Napisano 30 Marzec 2007 poprawilem aby nie bylo trojkatow,zostal tylko jeden w bezpiecznym miejscu (tak mi sie wydaje)zaznaczylem go na czerwono. ..::Krzysiek M::.. ten sposob sposob na usuwanie vertrksow nie ejst za dobry bo niszczy cala siatke Mala updata:Prosze o cenne wskazowki,komentarze,uwagi...
..::Krzysiek M::.. Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 Witam dobrze ci idzie ale : Przepraszam za moje czepialstwo do siatki , łatwo tak sobie mówić patrząc z góry Czemu tu widze taki prawie monolog ??... Pozdr
Mylek Napisano 31 Marzec 2007 Autor Napisano 31 Marzec 2007 Dzieki ..::Krzysiek M::.. twoje rady mi bardzo pomagaja.Biore sie do roboty:]
Mylek Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Napisano 5 Kwiecień 2007 Nastempna uptada: Prozse o komentarze:)
..::Krzysiek M::.. Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 Witam :) Wreszcie wróciłeś do tego modelu , wydaje mi się że siatka jest troche za gęsta, nie wiem czy dobrze mówię (ponieważ nikt inny nie pisze musisz się zdać na mnie xD ) Fotka http://img57.imageshack.us/img57/2040/untitled2do7.jpg' alt='untitled2do7.jpg'> Zapomniałem dorysować kawałka czerwonego na ustach + przesuń do góry środek dolnej wargi bo jest lekki czubek
Ardeni Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 Krzysiek przesadzasz imo CO do modelu - dobrze CI idzie, poprzeglądaj siatki które są gdzieś na forum umieszczone w pewnym temacie i będzie git 1
..::Krzysiek M::.. Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 tutaj są siateczki : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34695 looknij na siatki a zobaczysz zależności, zauważ że prawie wszędzie siatka się rozciąga Ja jestem zwolennikiem bardziej low poly ;)
Mylek Napisano 5 Kwiecień 2007 Autor Napisano 5 Kwiecień 2007 Mam takie male pytanie: czy mozna urzywac trojkontow gdy modeluje sie twarz bo slyszalem ze nie,a na tych siatkach widze ze sa :] Ja robie z samych czworakatow i przesto siateczka troche sie zageszcza Trzymac sie tylko tych czterokatow?:] PS.dziakuje za pomoc ..::Krzysiek M::.. i Ardeni
nielot007 Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 Witam!! krzychu przesadzasz bez odpowiedniej gestosci siatki model nie bedzie dobry :) chcialem cos narysowac jak powinna siatka biegnac ale nie wiem od czego zaczac :) byloby za gesto i nie bylo by nic widac siatka nie przemyslanie prowadzona i pamietaj aby siatka byla rownomierna tzw nie misi miec takiego samego zageszczenie wszedzie ale aby odstepny byly rowne np. te edgesy ktore narysowal wczesniej krzysiek i ktore na niosles wogole siatki nie wyprostowales aby byla rownomierna a to widac :) mylek--> mozna jak nie robia bledow to nie ma problemow ale tez bez przesady ;) pozdro
..::Krzysiek M::.. Napisano 5 Kwiecień 2007 Napisano 5 Kwiecień 2007 to zależy w ostateczności może być trójkąt ale tak żeby nie był widoczny, jednak przy animacji wychodzi gdzie są trójkąty.
Mylek Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Mam takie pytanie.Czy dało by sie przeprowadzic te linie jakos inacze bo mi sie nie podobaja zabardza?:] Sorry za blędy w pisaniu postaram sie robic ich mniej:D
..::Krzysiek M::.. Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 trzeba by było usunąć siatke pozaokrąglać ją itd dużo zabawy lookaj jak idą linie od nosa u mnie i jak przy końcu rozchodzą się do oczu http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=44279 Jak chcesz to usunę link
Mylek Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Napisano 13 Kwiecień 2007 zrobilem mniejwiencje tak jak pokazalez(przynajmiej tak mi sie wydaje:]) tak ma to wygladac?
Mylek Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 postanowilem otexturowac ta twarz,za ladnie nie jest:( Oto efekt mojej pracy
prabab Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Strasznie ta ta pani pyzata :P. I jakieś takie oczy bez powiek ma :P.
Rekomendowane odpowiedzi