3dmax Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Hi, it’s my first time here in a battle. I think it’s a great fun. I chose a very funny animal. It’s grey maki, a kind of a small monkey. When it’s young it’s very funny- and stupid-looking. I hope you enjoy it. Good luck in the contest to everybody!
maciekG Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 troche plasko wychodzi..moze zadecyduj z ktorej strony ma padac slonce.i dodaj troche swiatlocienia..to powinno uwypuklic rysunek..
3dmax Napisano 30 Marzec 2007 Autor Napisano 30 Marzec 2007 Troszkę jeszcze czasu potrwa, zanim to skończę. Ale wszystkie wskazówki mile widziane :). Zabawne jest to, że na codzień siedzę w trójwymiarze, muszę przełączyć obraz :D
Eden-3d Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 wszystko sie ze soba zlewa obrazek jest teraz nieczytelny oczy sie mecza ,pozdro
nicponim Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 o matko! Radzilbym na poczatku okreslic jakis kierunek swiatla, powoli i spokojnie z kolorami, bo teraz to wyglada jakbys rzucil wszystkie kolory jakie sa w ps ,zamieszal,ponapieprzal byle gdzie,bez skladu i ladu. Caly rysunek jest nie naturalny-po co te przypalenia? potworek ma jakies plomienie na lapie zamiast siersci,ryj jak szczotka druciana... Sry men ale jednym slowem obrazek "nie najwyzszych lotow";]
3dmax Napisano 6 Kwiecień 2007 Autor Napisano 6 Kwiecień 2007 Nareszcie ktoś napisał :). Nie mogłem się doczekać. Macie rację w 100%. Trzeba sporo zmienić.Pozdrawiam
Fidiasz Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 witam :) Mam kilka rad: -moze sprobuj uzywac wiekszych brush'y a nie wszystko takim malym -popracuj nad perspektywa -zwieksz troche opacity brusha -zrob wyrazniejsze cienie -usun to niebieskie spod oka -... i jak zapewne na jedna z pierwszych prac bedzie nienajgorzej :) czytaj rysuj i... rysuj :) Powodzenia :D
3dmax Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 Dzięki za rady. Powalcze z tym troszkę. Wesołych i Szczęśliwych Świąt :) Pozdrawiam
Fidiasz Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 zmiana kompozycji dobrze wplynela na scene ale nadal uzywasz zbyt malych pedzli i za duzo smudge tool'a... postaraj sie uzywac rowniez twardych pedzli i poczytaj jakies tutki o siersci bo ta lapa cos nie teges :) Powodzenia i walcz dalej :)
3dmax Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Postaram się wszystko nadrobić. Prawde mówiąc zabawa w malowanie programem 2D to czas trzech tygodni, wcześniej używałem go do robienia prostych warstw :). Dzięki za rady.Pozdrawiam
Lacedemon Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 Słodka praca. Taka uczciwa wewnętrznie. Troszkę płasko, ale mi to nie przeszkadza. ;) edit: Chętnie powiesiłbym na swej ścianie.
3dmax Napisano 14 Kwiecień 2007 Autor Napisano 14 Kwiecień 2007 Staram się jak mogę, ale mam małą praktykę odnośnie programów 2d :)
Mr Pank Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 o wiele lepiej ale musisz jeszcze nad detalem popracować pozdr
3dmax Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 Dzięki za rady. Również pozdrawiam. Wstawiam kolejny etap pracy. Wiem, że czasu coraz mniej :) Takie Szycie.
moris Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 czesc.bardzo pociesznie to wygląda.Najwazniejsze jest dla mnie w tej pracy wrażenie.Dlatego nie wdaje sie w szczegóły i jakies wytykanie błędow.Poprostu to wrazenie jest tak mocne i udało ci sie to pokazac na tyle dobrze , że ta cała obslizłosc kompozycji i sposob nanoszenia koloru,a raczej włosia staje się dla mnie celową formą wyrazu i jest poprostu doskonały.MOze sie to innym dziwne wydawac ale ta praca ma największą moc ze wszystkich w tej bitwie moim zdaniem.Jest tak doskonała w tym swoim wyrazie i struktórze, że błędem byłoby wytykać że cośtam za długie czy za małe czy nieproporcjonalne.Jesteśmy ludzmi mam nadzieje wrazliwymi i myśle że powinnismy budować własnie kompozycje opierające sie na wrażeniu,a nie sumiennie obmyślane i metodycznie malowane kompozycje.Początkowo nie wiedziałem jak sie do tej pracy odnieśc widząc twoje pierwsze szkice.Teraz jestem pod wrazeniem bo jest tak czysta i w pewien sposób nieudolna jakby celowo ,że budzi we mnie skojazenia z dziecinnością i czyms szczerym nie wyrafinowanym -jak większosc prac które wciąz są technicznie dopinane na " ostatni guzik. "Jak dla mnie powiało wiatrem który odświerzy może troche to zbutwienie...po za tym kocham wariactwa na każdy temat ...to jest czadzik..niech sie ktos nie zgodzi ,to zapraszam na pogawędke...
3dmax Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 Moris ten teks zbił mnie z nóg. Dzięki, i cieszę się że Ci się spodobało :). Pozdrawiam
Lacedemon Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 Słodziutka pracka. Troszkę płaska, ale to zapewne pociągniesz w dobrą stronę. Pobaw się przestrzenią i wykorzystaj atuty futerek. Brakuje tu miękkości tego małego stworka. Powodzenia. Pozdrawiam.
3dmax Napisano 24 Kwiecień 2007 Autor Napisano 24 Kwiecień 2007 Cześć, wiem że troszke płasko, już nadgodziny robię :). Pozdrawiam również.
moris Napisano 26 Kwiecień 2007 Napisano 26 Kwiecień 2007 fajne dredy...rastamaki...niech Jah bedzie z nim.
tymko Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 miluśne, coś tylko te listki przyciągają za bardzo i trochę sztucznie wyglądają.
3dmax Napisano 2 Maj 2007 Autor Napisano 2 Maj 2007 To już jest koniec, nie ma juz nic, jesteśmy wolni, możemy iść :). W ten sposób chciałem zakończyć moją pracę w Bitwie "Małe jest Piękne" Pozdrawiam Wszystkich, życzę powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi