Napisano 27 Marzec 200717 l mam pytanie. czy robil ktos z Was animacje specjalnie pod video ? no przykladowo maya + after effects ? bo pojawil mi sie dosc ciekawy pomysl i chcialbym zapytac o takie teoretyczne sprawy. 1.) - gdy np zrobilem jakas tam prosta animacje specjalnie by polaczyc ja z filmem video, to co sie dzieje z tlem ? jak robic animacje np bez tla zebym w przykladowym after effects mogl to fajnie poskladac ze soba ? 2.) - przykladowo = mam film gdzie ktos stoi przy scianie i cos tam robi (powiedzmy ze tanczy) no a np. ze sciany cos nam tam wyjezdza jakies tam szesciany. no i tutaj mam pytanie odnosnie cieni. czy te cienie maja byc w animacji 3d czy zostawic to juz dla after effects ? mam nadzieje ze zrozumiale to napisalem. dzieki wielkie ze poswiecony czas pzdr sheezol
Napisano 27 Marzec 200717 l 1.) żeby np podłoga była niewidoczna ale cień na niej tak użyj materiału Use Background bierzesz kanał alpha i maskujesz tło na drugie nie wiem :) ale chyba w 3D zależy co jak to wygląda