arev Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Proszę o radę, czy lepiej byłoby kupić 4 GB pamięci taktowanych po 800MHz, czy może dorzucić trochę kasy i kupić 8 GB po 667 MHz? Procek wstępnie C2D E6600, ale docelowo QX 6700. Będę wdzięczny za cokolwiek, co pomogłoby podjąć decyzję. Thx. p.s. Komp oczywiście do renderowania, nie do grania :] edit: Kolejne pytanko: Zamierzam kupić płytę Asusa. Zakładając, że grafika to GF, a procesor to w/w Intel, jaki chipset byłby lepszy: Intela czy Nvidii?
KLICEK Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 o kurcze, no to ciezka decyzja ja bym wizal jednak 8 gb wolnejszej, watpie zeby 4gb przetworzylo tyle co 8 gb nawet z szybszym taktowaniem :)
kozioo Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 8GB bez zastanowienia. O ile oczywiście będziesz miał możliwość jej zużycia - 8GB to jest naprawde dużo ;)
Rascal Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Moim zdaniem dla jesli chodzi o Windows XP nie ma sensu dawac wiecej niz 4 GB.
Marcin Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 windows xp 64-bit edition i masz całe 8 GB do wykożystania :)
arev Napisano 28 Marzec 2007 Autor Napisano 28 Marzec 2007 Ok, dzięki :) Wiedziałem o tym, że XP 64 trzeba, ale nie byłem pewien czy np. po 4GB na rdzeń nie było by zbędne. Chyba nie :) Dzięki raz jeszcze.
arev Napisano 29 Marzec 2007 Autor Napisano 29 Marzec 2007 BUMP... Sorki, że wcześniej o tym nie wspomniałem, ale mam kolejne pytanko: Zamierzam kupić płytę Asusa (P5N32-E SLI +, Commando lub podobną). Zakładając, że grafika to GF, a procesor to w/w Intel, jaki chipset będzie lepszy: Intela czy Nvidii? Mak toś jakieś ciekawe spostrzeżenia z pracy na obu?
Rekomendowane odpowiedzi