Napisano 28 Marzec 200718 l Proszę o radę, czy lepiej byłoby kupić 4 GB pamięci taktowanych po 800MHz, czy może dorzucić trochę kasy i kupić 8 GB po 667 MHz? Procek wstępnie C2D E6600, ale docelowo QX 6700. Będę wdzięczny za cokolwiek, co pomogłoby podjąć decyzję. Thx. p.s. Komp oczywiście do renderowania, nie do grania :] edit: Kolejne pytanko: Zamierzam kupić płytę Asusa. Zakładając, że grafika to GF, a procesor to w/w Intel, jaki chipset byłby lepszy: Intela czy Nvidii?
Napisano 28 Marzec 200718 l o kurcze, no to ciezka decyzja ja bym wizal jednak 8 gb wolnejszej, watpie zeby 4gb przetworzylo tyle co 8 gb nawet z szybszym taktowaniem :)
Napisano 28 Marzec 200718 l 8GB bez zastanowienia. O ile oczywiście będziesz miał możliwość jej zużycia - 8GB to jest naprawde dużo ;)
Napisano 28 Marzec 200718 l Moim zdaniem dla jesli chodzi o Windows XP nie ma sensu dawac wiecej niz 4 GB.
Napisano 28 Marzec 200718 l Autor Ok, dzięki :) Wiedziałem o tym, że XP 64 trzeba, ale nie byłem pewien czy np. po 4GB na rdzeń nie było by zbędne. Chyba nie :) Dzięki raz jeszcze.
Napisano 29 Marzec 200718 l Autor BUMP... Sorki, że wcześniej o tym nie wspomniałem, ale mam kolejne pytanko: Zamierzam kupić płytę Asusa (P5N32-E SLI +, Commando lub podobną). Zakładając, że grafika to GF, a procesor to w/w Intel, jaki chipset będzie lepszy: Intela czy Nvidii? Mak toś jakieś ciekawe spostrzeżenia z pracy na obu?