Hindus Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 Nie będe wnikał w maxa bo dawno nie siedziałem - potrzebuje cosik takiego, mam filmik w rozdziałce 640x480 który umieszczam w slocie diffuse(me) - tworze plane o wymiarach 640x480, ustawiam pod f10 rozdziałke renderingu na 640x480 - znacie jakiś szybki sposób aby wycentrować kamere (Z) na obiekt tak aby nie trzeba było potem ustawiac odległosci kamerki od tego pane'a bo mam z tym problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 wrzuć film na environtment ;) i przerenderuj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 robisz plane w rzucie front, tylko nie zmieniaj widoku (tak zeby byl wycentrowany od poczatku do konca), najlepiej wprowadzaj liczby z keybordentry w opcjach plejnu, potem naciskasz "p" potem ctrl-c i potem przyblizasz kamere tak zeby bylo widac tylko plane a odleglosc, mozna obliczyc z pitagorasa nie wiem czy o to chodzilo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Marzec 2007 Autor Share Napisano 30 Marzec 2007 właśnie chodzi o tego pitagorasa - nie ma jakiejs szybszej metody z tą odległością kamery? envi odpada bo nie mam podgladu w viewporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 chcesz tylko wyliczyć odległość od kamery po ustawieniu ? a nie próbowałeś narzędzia "measure" ? o ile mnie pamięć nie myli to w helpers jest coś takiego jak "tape" i tym sobie ładnie odległość powinieneś odmierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Marzec 2007 Autor Share Napisano 30 Marzec 2007 dobra innaczej - czyli nie ma zadnego skrótu czy czegoś ktory pozwoli mi to zrobic automatycznie - potrzebuje to do pracy a jako ułatwienie przy pracy z duzą iloscia plikow by mi sie przydało - mozna to robic ręcznie ale chwile to trwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 30 Marzec 2007 Share Napisano 30 Marzec 2007 Nie zgodze się z brakiem podglądu pod environment. Wsadzasz przecież mape do envi. Potem (menu)views-viewport Background-files.. wsadzasz ten sam obrazek i masz w renderze i podglądzie te same foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Marzec 2007 Autor Share Napisano 30 Marzec 2007 o dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi