Gith Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Greetings! Mam maly, a wlasciwie gigantyczny problem z texturowaniem gory... Chodzi o gore trawiasta (np. Czerwone Wierchy w Tatrach, albo inne takie). Mecze sie z tym juz od tygodnia i nic mi nie wychodzi, a musze uzyskac w miare realistyczny efekt, bo ta gora bedzie brala udzial w moim Fan Filmie. Czy ktos moglby mi cos doradzic? Blagam [pomocy] Pozdrawiam Gith
Bacry Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Njaprościej i z całkiem dobrym efektem to plugin Druid. Piękna trawa. Czytałem też o zastosowaniu shaga, no i zawsze można zastosować scatera z własnymi kępkami trawy też nieźle wychodzi.
Gith Napisano 9 Listopad 2003 Autor Napisano 9 Listopad 2003 Druida jak i Scattera uzywalem, niskutecznie bo jak ustawilem 500,000 klosow to mi wyskoczylo \"Out of Memory\" :| A Shaga nie posiadam...
Bacry Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 To nic nie szkodzi, pewnie efekt bylby podobny. A ty chcesz to osiągnąć za pomocą tekstury? To ci niestety nie pomogę. A będą zbliżenia tej trawy? Jak tak to może pokombinuj. Zrób fragment wzgórza bliżej kamery z bardziej szczegółową trawą i te bardziej oddalone mniej szczegółowe.
Dr. eA Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Najmniej obciaza mapa opacity, ale efekty z bliska beda mizerne. Scatter jest, moze po prostu daj zadsze trawsko?
thud Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 znalazlem 2 tutoriale, moze sie w ostatecznosci przydadza:): http://www.3dm-mc.com/tutorials/grass/ oraz http://www.3dm-mc.com/tutorials/photoshop/grass/ (choc ten tylko jesli to ma byc scena statyczna) looknij, moze cos Ci podejdzie
Gith Napisano 13 Listopad 2003 Autor Napisano 13 Listopad 2003 Thx wszystkim za odpowiedzi, nauczylem sie sporo, ale... chyba zle przypadek opisalem... Chodzi mi o góre a konkretnie ujecie z \"troche\" daleka. Potrzebuje takiej trawy: A tutaj raczej nie robili kilku Miliardow czy tam Bilionow klosow, tylko texturka.. i wlasnie chodzi mi o to jak takowa proceduralke zrobic/zmixowac mapy trawy bo sie juz mecze drugi tydzien i nic mi nie wychodzi. Please :) [pomocy]
Pionier Napisano 22 Listopad 2003 Napisano 22 Listopad 2003 skoro sobie poradziles to mozesz powiedziec jak sobie poradziles??:) i pokazac nam efekt?? bylbym wdzieczny
Rekomendowane odpowiedzi