Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Greetings!

Mam maly, a wlasciwie gigantyczny problem z texturowaniem gory... Chodzi o gore trawiasta (np. Czerwone Wierchy w Tatrach, albo inne takie). Mecze sie z tym juz od tygodnia i nic mi nie wychodzi, a musze uzyskac w miare realistyczny efekt, bo ta gora bedzie brala udzial w moim Fan Filmie. Czy ktos moglby mi cos doradzic? Blagam [pomocy]

Pozdrawiam

Gith

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Njaprościej i z całkiem dobrym efektem to plugin Druid. Piękna trawa. Czytałem też o zastosowaniu shaga, no i zawsze można zastosować scatera z własnymi kępkami trawy też nieźle wychodzi.

Napisano
  • Autor

Druida jak i Scattera uzywalem, niskutecznie bo jak ustawilem 500,000 klosow to mi wyskoczylo \"Out of Memory\" :|

A Shaga nie posiadam...

Napisano

To nic nie szkodzi, pewnie efekt bylby podobny. A ty chcesz to osiągnąć za pomocą tekstury? To ci niestety nie pomogę. A będą zbliżenia tej trawy? Jak tak to może pokombinuj. Zrób fragment wzgórza bliżej kamery z bardziej szczegółową trawą i te bardziej oddalone mniej szczegółowe.

Napisano

Najmniej obciaza mapa opacity, ale efekty z bliska beda mizerne. Scatter jest, moze po prostu daj zadsze trawsko?

Napisano
  • Autor

Thx wszystkim za odpowiedzi, nauczylem sie sporo, ale... chyba zle przypadek opisalem... Chodzi mi o góre a konkretnie ujecie z \"troche\" daleka.

Potrzebuje takiej trawy:

swgrass.jpg

A tutaj raczej nie robili kilku Miliardow czy tam Bilionow klosow, tylko texturka.. i wlasnie chodzi mi o to jak takowa proceduralke zrobic/zmixowac mapy trawy bo sie juz mecze drugi tydzien i nic mi nie wychodzi. Please :) [pomocy]

Napisano

skoro sobie poradziles to mozesz powiedziec jak sobie poradziles??:) i pokazac nam efekt?? bylbym wdzieczny