suntzu Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 Posiadam 3ds max 9 x64 i próbuje dodać plik avi jako diffuse color bitmap, i wyskakuje mi okno aby wskazał plik. Klikam na plik avi, następnie opean i brak reakcji moge kliknąć setki razy na ten przycisk nic nie działa może ktoś wiem co robie nie tak.... żeby nie było tekstów typu http://www.google.pl bądź wciśnij F1 już uprzedzam że to zrobiłem i w mocy 3ds max jedynie pisze co to jest animowana tekstura i że może to być np plik avi
Tomek Kosiorek Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 niespotkałem takiego problemu, już od dawna można tak robić to jakieś nienormalne...
suntzu Napisano 31 Marzec 2007 Autor Napisano 31 Marzec 2007 coś jak by opean nie działało przy filmach bo jpg dodaje normalnie heh bałem się że zaraz mnie zjedziecie google.pl .... itp.. a i jeszcze jedno przekonwertowałem avi do gif i co ciekawe ( wiem że dużo miejsca zajmuje) heh wyświetla sie tylko pierwsza klatka i za nic inne nie idą miałem wcześniej max 5 i wszystko ładnie szło
tadzio Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 moze to zalezy od pormatu pliku. sprawdz z innymi czy dziala. pozdr.
Tomek Kosiorek Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 a spróbuj przekonwertować do sekwencji jpg i ją (z zaznaczeniem by wciągnął sekwencję w maxie) zastosuj
jaras Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 wydaje mi się że Twoj plik avi jest zakodowany jakimś kodekiem którego nie masz zainstalowanego w systemie i stąd problemy - czy możesz go obejrzeć normalnie w media playerze ?
Hynol Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Ale nie w media playerze classicu, ani innym podobnym z wbudowanymi codecami, tylko w całkowicie gołym - np. bestplayerze który korzysta jedynie z tego co ma zainstalowane w systemie.
Rekomendowane odpowiedzi