Posted April 6, 200718 yr Witam, Zabrałem się za modelowanie skrzydeł, docelowo mają to być skrzydła anioła. Plan mam taki że wymodeluje pióro, które powielę i tak zbuduje skrzydła. Mam jednak taki problem .. nie wiem jak zrobić takie pióro … czy wymodelować i nałożyć teksturę przypominającą „lotkę” czy w jakiś sposób upodobnić siatkę (chodzi mi o tą miękką część pióra) do pióra. Jeśli miałbym zadziałać na siatce to nic oprócz NOISE mi nie przychodzi do głowy. Może ktoś ma jakiś pomysł na wykonanie tego?
April 6, 200718 yr napisz najpierw jaki masz sprzęt, bo to po zwielokrotnieniu obiektu kilka -set/-tysięcy razy scenka może być ciężka do zapisywania, edycji itp. Poradziłbym jednak plane z opacity mapą + jakiś bumpik, a to sztywne pośrodku pióra wymodelować. W czym będziesz renderował? Bo np. V-Ray ma fajne VRayProxy i można zaszaleć z polygonami. PS. Używaj standardowej czcionki.
April 17, 200718 yr Zajrzyj do wątku z referkami iatek jaki założył bodajże Nielot. W jednym z packów tam zamieszczonych jest genialna referka skrzydeł aniola.