Napisano 7 Kwiecień 200718 l Witam Czy jest gotowa, wyciągnięta tekstura świata z google earth map, jeśli jest to poproszę link :) a jeśli nie ma, to w którym pliku w google earth map są, tekstury, spróbuje wyciagnać jakimś programem i potem poskładać(przy pomocy kolegi programisty ) PS:nie wiedziałem gdzie to napisac więc dałem tutaj
Napisano 7 Kwiecień 200718 l Autor cały glob w dużej rozdzielczości, w bardzo dużej, chcę zrobić animację z najazdem na jedno miejsce, i z takimi bajerami jak chmury, i przydała by sie taka tekstura
Napisano 7 Kwiecień 200718 l eeeeee:D:D:D jest też taki program z nasa, poszukaj, może cotam będzie prościej
Napisano 7 Kwiecień 200718 l Skoro ma byc najazd na jedno miejsce to po co Ci cala tekstura w duzej rozdzielczosci?
Napisano 7 Kwiecień 200718 l hmmm.. moze potrzebna po to że to ma być najazd z kosmosu ? EDIT: AAAaaa charlek wiem o co ci chodzi, mozna mieć kilka screenów ale jezeli Zdunek potrzebuje je w większej rozdziałce to i tak musi składać
Napisano 7 Kwiecień 200718 l zdunek89: jak duży zoom potrzebujesz? textura wielkości 80.000x900.000 px wystarczy? no to spoko. waży tylko jakieś 40GB więc z renderingiem nie będzie problemu... a na serio: zastanów się: robisz najazd w kilku fazach: od księżyca do orbity geostacjonarnej - textura 01 (standardowa textura mapy ziemi). od geo do pasów Van Allena - textura kontynentu i kraju od Allena do dolnej atm - textura konkretnego obszaru od dolnej atm do drapacza chmur - textura konkretnego miasta wszystko składasz w sofcie do montażu dodając bajery jak chmury i mocne słońce w obiektyw w momencie przejścia z sekwencji w sekwencje. i tyle. jedna wielka textura... to niewykonalne :] Pozdrawiam
Napisano 8 Kwiecień 200718 l Autor zdunek89: jak duży zoom potrzebujesz? textura wielkości 80.000x900.000 px wystarczy? no to spoko. waży tylko jakieś 40GB więc z renderingiem nie będzie problemu... i tyle. jedna wielka textura... to niewykonalne :] Pozdrawiam tylko zastanawiając się nad google earth jest tam jako tako tekstura i to naprawde spora :) chodź nie wiem jak to działa (nie licząc tego że jest to podzielone na kwadraty ) to wiem że tekstura napewno 40 gb nie waży, nawet po przeróbce(złożeniu w całość) po odpowiedniej kompresji będzie to max 50 mb :P Ale pewnie gdzieś na świecie jakiś japoniec wyciągnął tą teksture :P apropo oglądałem wczoraj Armagedon, na starcie pokazali ziemię, z dość dużego powiększenia z wybuchem na powierzchni, więc gdzieć tekstura świata z dużą rozdzielczością istnieje, no cóż pokombinuje ze składaniem lecz nie sądze by mi wyszło, chodź mam after effect za cholere nie wiem jak go używać
Napisano 8 Kwiecień 200718 l [...] nawet po przeróbce(złożeniu w całość) po odpowiedniej kompresji będzie to max 50 mb :P [...]A kto ci taką bzdurę powiedział? :/
Napisano 8 Kwiecień 200718 l gdyby to miało być 50 mb to by była dołączana do programu a nie streemowo sciągana z serwera google w miare potrzeb ;)
Napisano 8 Kwiecień 200718 l Autor gdyby to miało być 50 mb to by była dołączana do programu a nie streemowo sciągana z serwera google w miare potrzeb ;) nawet nie wiedziałem :) , bo firewall nie wywalał mi że google earth chce mi sie łączyć z netem :) no cóż, to tylko składanie sekwencyjne mi pozostaje, jak opisał ktoś wyżej Dzięki za odpowiedzi ;)
Napisano 9 Kwiecień 200718 l niewiem czy sie o to rozchodzi no ale - http://www.aaaasoft.com/gmid/ btw. jakby ktos chcial pelniaka to pisac na pw ;)