ttaaddeekk Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 zmienilem sprzed na nowszy no i stary sie kurzy na pulce, wpadlem na pomysle zeby go wlozyc do obudowy kolo nowego, polaczyc siecia i dodac 3smaxa do autostartu, cel : distributed rendering w mentalu bo z tego co wiem jest bardzo przyjazny wpisujesz tylko ip w pliku textowym i 1 kwadracik wiecej goni przy renderingu ma to sens ? co sadzicie?
Touch Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 LolxD Ciekawe, ciekawe, ale czy ja dobrze rozumiem, że w jednej obudowie dasz dwa kompy?;)) A miejsce na 2 płyty główne masz?;) I na dwa zasilacze i odpowiednie chłodzenie?;) Może zakup jakąś prostą obudowę, wsadź co Ci zostało ze starego sprzętu, a reszta tak jak mówisz;) Hehe, dobre;P
kozioo Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 W jakiegoś bigtowera może i wepchniesz 2 płyty;) Ale tak jak pisze Touch - wygodniej i mimo wszystko lepiej będzie użyć 2 osobnych obudów.
miriam Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 zmienilem sprzed na nowszy no i stary sie kurzy na pulce, wpadlem na pomysle zeby go wlozyc do obudowy kolo nowego, polaczyc siecia i dodac 3smaxa do autostartu, cel : distributed rendering w mentalu bo z tego co wiem jest bardzo przyjazny wpisujesz tylko ip w pliku textowym i 1 kwadracik wiecej goni przy renderingu ma to sens ? co sadzicie? ma ino, przy standardowych budach będzie mało miejca na chłodzenie, dodatkowa plyta w małej obudowie ;] będzie gorąco, ale z drugiej strony jak masz zmysł majsterkowicza da się to zrobić :], taniej i szybciej jednak będzie zakupić samą najtańszą skorupę i tam to upchać. Ale popieram wersję z dwoma płytami w jednej budzie jak co to możemy pogadać ;].
ttaaddeekk Napisano 24 Kwiecień 2007 Autor Napisano 24 Kwiecień 2007 no obudowa to sprawa 2 rzedna, bo raz nawet mialem kompa w pudelku po butach :D a do mojej sie moze zmiesic , nie wiem trzeba by bylo instynkt pomyslowego dobromira wlaczyc,
miriam Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 no obudowa to sprawa 2 rzedna, bo raz nawet mialem kompa w pudelku po butach :D a do mojej sie moze zmiesic , nie wiem trzeba by bylo instynkt pomyslowego dobromira wlaczyc, ładnego bigesa masz :], hehehehe pomyślam do weekenda i dam Ci znać. poda mi kolega wymiary obudowy, oraz płyt (lub modele, to sobię znajdę i cosik podumam) MODEZONE.
wookie Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 Nie zmiescisz nawet w bigtowerze takim jak ten , trzeba by nieco dluzsza obudowe zrobic , badz kupic - kolo 700 zl widzialem Antec-a takiego xD
Ardeni Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 A mógłbyś podać wymiary wnętrza budy? Chodzi o szerokość i wysokość ściany do której można by przykręcić 2xmobo. Ogólnie pomysł imo ciekawy bardzo :P
miriam Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 ttaaddeekk eee no weź nie psuj zabawy ;|, a ja już kątówkę z szafy wyciągnołem, dremel też w pogotowiu, a Ty co? /metoda na szybiego raka/ 4 kątawniki, (trza by znać długości) nitownica lub śruby trochę skleiki lub innego typu wynalazki, zalezione w piwnicy/na strychu/bądz na działce/ puszka farby w spay'u. + odrobina pracy fizycznej i masz gotowe rusztowanie do obudowy na 2 mobo ;] i prawie gotowa nowa obudowa Pozdrawiam
ttaaddeekk Napisano 25 Kwiecień 2007 Autor Napisano 25 Kwiecień 2007 przymiezalem plyte i nie wejdzie niestety, wiec tzreba bedzie 2 obudowe skolowac, narazie w wolnych chwilach rozkminiam distributed rendering czy wogole bedzie warte zachodu to majsterkowanie
Rekomendowane odpowiedzi