Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

zmienilem sprzed na nowszy no i stary sie kurzy na pulce,

wpadlem na pomysle zeby go wlozyc do obudowy kolo nowego, polaczyc siecia i dodac 3smaxa do autostartu, cel : distributed rendering w mentalu

bo z tego co wiem jest bardzo przyjazny wpisujesz tylko ip w pliku textowym i 1 kwadracik wiecej goni przy renderingu

ma to sens ?

co sadzicie?

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

LolxD Ciekawe, ciekawe, ale czy ja dobrze rozumiem, że w jednej obudowie dasz dwa kompy?;)) A miejsce na 2 płyty główne masz?;) I na dwa zasilacze i odpowiednie chłodzenie?;) Może zakup jakąś prostą obudowę, wsadź co Ci zostało ze starego sprzętu, a reszta tak jak mówisz;) Hehe, dobre;P

Napisano

W jakiegoś bigtowera może i wepchniesz 2 płyty;) Ale tak jak pisze Touch - wygodniej i mimo wszystko lepiej będzie użyć 2 osobnych obudów.

Napisano
zmienilem sprzed na nowszy no i stary sie kurzy na pulce,

wpadlem na pomysle zeby go wlozyc do obudowy kolo nowego, polaczyc siecia i dodac 3smaxa do autostartu, cel : distributed rendering w mentalu

bo z tego co wiem jest bardzo przyjazny wpisujesz tylko ip w pliku textowym i 1 kwadracik wiecej goni przy renderingu

ma to sens ?

co sadzicie?

ma ino, przy standardowych budach będzie mało miejca na chłodzenie, dodatkowa plyta w małej obudowie ;] będzie gorąco, ale z drugiej strony jak masz zmysł majsterkowicza da się to zrobić :],

taniej i szybciej jednak będzie zakupić samą najtańszą skorupę i tam to upchać.

Ale popieram wersję z dwoma płytami w jednej budzie jak co to możemy pogadać ;].

Napisano
  • Autor

no obudowa to sprawa 2 rzedna, bo raz nawet mialem kompa w pudelku po butach :D a do mojej sie moze zmiesic , nie wiem trzeba by bylo instynkt pomyslowego dobromira wlaczyc,

cca234cfdae639e4m.jpg

Napisano
no obudowa to sprawa 2 rzedna, bo raz nawet mialem kompa w pudelku po butach :D a do mojej sie moze zmiesic , nie wiem trzeba by bylo instynkt pomyslowego dobromira wlaczyc,

ładnego bigesa masz :], hehehehe pomyślam do weekenda i dam Ci znać.

poda mi kolega wymiary obudowy, oraz płyt (lub modele, to sobię znajdę i cosik podumam)

MODEZONE.

Napisano

Nie zmiescisz nawet w bigtowerze takim jak ten , trzeba by nieco dluzsza obudowe zrobic , badz kupic - kolo 700 zl widzialem Antec-a takiego xD

Napisano

A mógłbyś podać wymiary wnętrza budy? Chodzi o szerokość i wysokość ściany do której można by przykręcić 2xmobo.

Ogólnie pomysł imo ciekawy bardzo :P

Napisano

ttaaddeekk eee no weź nie psuj zabawy ;|, a ja już kątówkę z szafy wyciągnołem, dremel też w pogotowiu, a Ty co?

/metoda na szybiego raka/

4 kątawniki, (trza by znać długości)

nitownica lub śruby

trochę skleiki lub innego typu wynalazki, zalezione w piwnicy/na strychu/bądz na działce/

puszka farby w spay'u.

+ odrobina pracy fizycznej

i masz gotowe rusztowanie do obudowy na 2 mobo ;]

i prawie gotowa

nowa obudowa

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

przymiezalem plyte i nie wejdzie niestety, wiec tzreba bedzie 2 obudowe skolowac,

narazie w wolnych chwilach rozkminiam distributed rendering czy wogole bedzie warte zachodu to majsterkowanie