danx Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 Witam Właśnie borykam się z roblemem "Zazielenienia" mooich renderingów w 3dsmax. U mnie na kompie wzystko pięknie , a na wydrukach w gazecie kiszka. Jakby dostały zielonego nalotu. Obrazek traci ostrośc, cały obrazek wydaje się , jakby był oglądany przez zieloną , zabrudzoną szybę. Błąd powstaje już przy wyjsciu z 3dmax-a. Próbowałem w fotoszkpie odjąc zieleni i żółci. Drukneli mi to na próbę , ale efekt marny. U mnie zdjęcie o odjęciu kolorów zrobiło się prawie całkiem szare, a u nich trochę się poprawiło, ale ciągle jak za jakąś nieszczęsna szybą. Może coś doradzicie, bo ja już powoli się poddaję.
jaras Napisano 24 Kwiecień 2007 Napisano 24 Kwiecień 2007 jezeli drukujesz w gazecie to pewnie obrazki muszą być w CMYKu ? a z maxa wychodzi RGB - zamień w Photoshopie na CMYK - straci troszkę na kolorach ale mozesz balansem kolorów podciągnąć troszkę
Madison Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 Poza tym jaki format wypuszczasz z Maxa do druku i w jakiej rozdzielczości?
Rekomendowane odpowiedzi