Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam zamiar stworzyc moj pierwszy samochod w maxie :P wybor padl na nissana 350 z (wiem wiem ze juz ich było duzo)... narazie mało zrobione ale mam taki problem.

bug obok lampy . Siatka niby wyglada dobrze ale jakies problemy robia sie podczas smoothowania. nie wiem czemu... wogole mam problemy z zaostrzeniem krawedzi (wiem ze chamfer itd.) ale nie wiem czemu wychodza takie bugi jak niby siatka jest wporzadku.

Wrzucam siatke i elemnt po ms... pomozecie:P ?

25922314ao5.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe nie mozesz tak srobic z tym nadkolem i rogiem swiatla :) poszukaj na forum bylo pelno tych nissanow, zobacz jak reszta planowala siatke w tym miejscu

ogolnie to na razie mało do oceniania .

Napisano
  • Autor

tak wlasnie korzystac z tutków :P to rozwiazanie to nie moj pomysł ale racja :P niezabardzo to zdaje egzamin... dzieki

Napisano

hehe, powodzenia w pracy, masz jeszcze dużo do wymodelowania... ale przy zasypie tych wszystkich nissanów od innych userów przynajmniej wiesz że da sie to skończyć :D

Napisano
  • Autor

dac da sie :) tam nie ma niepolaczonych vertexow :P az taka lama nie jestem :) dzieki za pomoc. To pierwszy samochod jaki robie wiec pewnie bedzie duzo bledów dlatego wrzucam do wip-a. Dotad robilem glownie wizualizacje i tak ciezko sie przesiasc :P :)

Napisano

Znowu Nissan 350Z... hehhhh... ;P No ogolnie powiem tak... smiali sie ze mnie niejednokrotnie, ze robie geste siatki itp... ja bym zagescil siateczke "troszke" bo ten bug bedzie sie szwedal jak "smrod po gaciach" z tego powodu ze to newralgiczne miejsce jest... ale koncepcja rozwiazania problemu mrkrzyska jest ok - choc ja uwazam ze powstanie kolejny blad ale juz mniej widoczny ;P