Robert B. Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Witam Dawno temu popełniłem błąd i kupiłem Pentium D 915 2.8 BOX (znaczy sie hałas wentylatora 4.6 sona chyba?) I postanowiłem kupić wiatraczek ale który wybrać ten droższy głośniejszy ale czy na pewno (pęd powietrza to też hałas) A wiec który wybrać? Alpine 7 czy Freezer 7 Pro oto link http://www.arctic-cooling.com/cpu1.php?p=4
wookie Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 freezera i wcale wieksze nie glosniejsze bo mozna puscic na mniejszeobroty wiekszy wentyl i ma lepsza wydajnosc jak maly na duzych , nie mowiac ze wentyl wentylowi nie rowno i tak za 10 zl bedzie glosniejszy od takiego za 30-40 zl wiec wielkosc nie sugeruj sie ( ale to takie ot w tym wypadku i tak freezer jest lepszy ).
max_1989 Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Mam tego freezera i chlodze nim pentium d tyle ze 3 ghz i szczerze go polecam :) bardzo cichutki :), do tego procek jest kręcony na 3,3 ghz i spokojnie wyrabia ...
Robert B. Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Napisano 29 Kwiecień 2007 Czyli wyjdzie na to ze frezzer jest bardziej miły dla ucha (mniej halasu) niż standardowy od Pentium D i inne?
wookie Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Nie wiem jak cena penta ale jak wyzsza to imho nie ma co przeplacac zysk zaden. Oczywiscie ze lepszy od boxa.
Jim mee Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 ja polecam Scythe infinity / albo Scythe ninja B. jeszcze ich nie mam , ale Kuzyn mowi że tak super chłodzą ,że nawet na passiv można włączyć i daje rade na kręconym celeronie(czyli z wyłączonym wiatrakiem) są przeogromne i podobno Bosko działają.
wookie Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 i bodaj 3x tyle co freezer ;] , w swojej klasie freezer w sumie nie ma konkurencji
illy Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 w swojej klasie freezer w sumie nie ma konkurencji hmmmm http://www.frazpc.pl/artykuly/367/It/is/gettin/hot/in/here/Test/Coolerow/LGA775 Aerocool kosztuje w sklepach raptem 2x tyle co freezer, wiec opcje sa dwie. Zalezy na czym nam zalezy :)
wookie Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 2x to nie wiele :> 20 no 30 wiecej ok ale po co bulic 140 zl np zamiat 70 i miec to samo w sumie ?
illy Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 no tez mam freezera i sobie chwale ile go masz i czy nie zaczyna rzęzić? bo slyszalem ze freezer 4 potrafil po 2 miesiacach, dlatego pytam bo stoje pomiedzy freezerem a aer0cool
wookie Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 od kogo slyszales od pani sprzedawczyni z miesnego ? :D a to powaznie jedyne co moze rzezic to wentyl w sumie , u nie chodzi kilka miechow i nic , to ze komus sie tak trafilo to sie zdarza , w koncu na iles tam tysiecy sprzedanych chyba nie tragedia , szczerze watpie zeby ci sie taki trafil
Rekomendowane odpowiedzi