Napisano 29 Kwiecień 200717 l Witam Dawno temu popełniłem błąd i kupiłem Pentium D 915 2.8 BOX (znaczy sie hałas wentylatora 4.6 sona chyba?) I postanowiłem kupić wiatraczek ale który wybrać ten droższy głośniejszy ale czy na pewno (pęd powietrza to też hałas) A wiec który wybrać? Alpine 7 czy Freezer 7 Pro oto link http://www.arctic-cooling.com/cpu1.php?p=4
Napisano 29 Kwiecień 200717 l freezera i wcale wieksze nie glosniejsze bo mozna puscic na mniejszeobroty wiekszy wentyl i ma lepsza wydajnosc jak maly na duzych , nie mowiac ze wentyl wentylowi nie rowno i tak za 10 zl bedzie glosniejszy od takiego za 30-40 zl wiec wielkosc nie sugeruj sie ( ale to takie ot w tym wypadku i tak freezer jest lepszy ).
Napisano 29 Kwiecień 200717 l Mam tego freezera i chlodze nim pentium d tyle ze 3 ghz i szczerze go polecam :) bardzo cichutki :), do tego procek jest kręcony na 3,3 ghz i spokojnie wyrabia ...
Napisano 29 Kwiecień 200717 l Autor Czyli wyjdzie na to ze frezzer jest bardziej miły dla ucha (mniej halasu) niż standardowy od Pentium D i inne?
Napisano 7 Maj 200717 l Nie wiem jak cena penta ale jak wyzsza to imho nie ma co przeplacac zysk zaden. Oczywiscie ze lepszy od boxa.
Napisano 8 Maj 200717 l ja polecam Scythe infinity / albo Scythe ninja B. jeszcze ich nie mam , ale Kuzyn mowi że tak super chłodzą ,że nawet na passiv można włączyć i daje rade na kręconym celeronie(czyli z wyłączonym wiatrakiem) są przeogromne i podobno Bosko działają.
Napisano 9 Maj 200717 l i bodaj 3x tyle co freezer ;] , w swojej klasie freezer w sumie nie ma konkurencji
Napisano 10 Maj 200717 l w swojej klasie freezer w sumie nie ma konkurencji hmmmm http://www.frazpc.pl/artykuly/367/It/is/gettin/hot/in/here/Test/Coolerow/LGA775 Aerocool kosztuje w sklepach raptem 2x tyle co freezer, wiec opcje sa dwie. Zalezy na czym nam zalezy :)
Napisano 10 Maj 200717 l 2x to nie wiele :> 20 no 30 wiecej ok ale po co bulic 140 zl np zamiat 70 i miec to samo w sumie ?
Napisano 10 Maj 200717 l no tez mam freezera i sobie chwale ile go masz i czy nie zaczyna rzęzić? bo slyszalem ze freezer 4 potrafil po 2 miesiacach, dlatego pytam bo stoje pomiedzy freezerem a aer0cool
Napisano 11 Maj 200717 l od kogo slyszales od pani sprzedawczyni z miesnego ? :D a to powaznie jedyne co moze rzezic to wentyl w sumie , u nie chodzi kilka miechow i nic , to ze komus sie tak trafilo to sie zdarza , w koncu na iles tam tysiecy sprzedanych chyba nie tragedia , szczerze watpie zeby ci sie taki trafil