Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Dawno temu popełniłem błąd i kupiłem Pentium D 915 2.8 BOX (znaczy sie hałas wentylatora 4.6 sona chyba?)

I postanowiłem kupić wiatraczek ale który wybrać ten droższy głośniejszy ale czy na pewno (pęd powietrza to też hałas)

A wiec który wybrać?

Alpine 7 czy Freezer 7 Pro

oto link

http://www.arctic-cooling.com/cpu1.php?p=4

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 4,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

freezera i wcale wieksze nie glosniejsze bo mozna puscic na mniejszeobroty wiekszy wentyl i ma lepsza wydajnosc jak maly na duzych , nie mowiac ze wentyl wentylowi nie rowno i tak za 10 zl bedzie glosniejszy od takiego za 30-40 zl wiec wielkosc nie sugeruj sie ( ale to takie ot w tym wypadku i tak freezer jest lepszy ).

Napisano

Mam tego freezera i chlodze nim pentium d tyle ze 3 ghz i szczerze go polecam :) bardzo cichutki :), do tego procek jest kręcony na 3,3 ghz i spokojnie wyrabia ...

Napisano
  • Autor

Czyli wyjdzie na to ze frezzer jest bardziej miły dla ucha (mniej halasu) niż standardowy od Pentium D i inne?

Napisano

Nie wiem jak cena penta ale jak wyzsza to imho nie ma co przeplacac zysk zaden. Oczywiscie ze lepszy od boxa.

Napisano

ja polecam Scythe infinity / albo Scythe ninja B. jeszcze ich nie mam , ale Kuzyn mowi że tak super chłodzą ,że nawet na passiv można włączyć i daje rade na kręconym celeronie(czyli z wyłączonym wiatrakiem) są przeogromne i podobno Bosko działają.

Napisano

2x to nie wiele :>

20 no 30 wiecej ok ale po co bulic 140 zl np zamiat 70 i miec to samo w sumie ?

Napisano

no tez mam freezera i sobie chwale

ile go masz i czy nie zaczyna rzęzić?

bo slyszalem ze freezer 4 potrafil po 2 miesiacach, dlatego pytam bo stoje pomiedzy freezerem a aer0cool

Napisano

od kogo slyszales od pani sprzedawczyni z miesnego ? :D a to powaznie jedyne co moze rzezic to wentyl w sumie , u nie chodzi kilka miechow i nic , to ze komus sie tak trafilo to sie zdarza , w koncu na iles tam tysiecy sprzedanych chyba nie tragedia , szczerze watpie zeby ci sie taki trafil