Miłosz3ds Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Czy mi się zdaje, czy w reaktorze jest ograniczona ilość segmentów do tkanin i ciał miękkich? Bo jak daję ich dużo, np 100x100 to wyskakują straszne błędy:[
Lis Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 zdaje ci się. Reactor kożysta z rzeczywistej skali świata i ma ograniczenia co do gęstości siatki. Czyli: - Pilnuj się żeby wszystko było w rzeczywistej skali. - gdyby to nie pomogło to pomanipuluj Utilities->Reactor->World Col.Tolerance i World scale PS. tak na marginesie używanie reactora do symulacji tkanin jest trochę "fopa" i archaiczne. od maxa 8 masz rewelacyjny w porównaniu to deractora, modyfikator cloth
Miłosz3ds Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 No właśnie zauważyłem ze jest kiepski. Ale to samo dotyczy się ciał miękkich. A tak dokładniej, to do czego służy ta funkcja col. tolerance? Bo nie lubie czegoś używać, jak dokładniej nie wiem, do czego służy:) Dzięki za odpowiedź:]
Lis Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 Col tollerance mówi w jakiej odległości od obiektów ma nastąpić kolizja. problem w tym że czasami najmniejsze ustawienie jest jeszcze za duże. Wtedy do akcji może wkroczyć world scale.
Miłosz3ds Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 A do czego służy to world scale? :D Sorry że tak męczę:P
Leru Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Miłosz3ds -> poprawiłem Ci temat. Następnym razem jak będziesz zakładał wątek to zrób to zgodnie z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
Miłosz3ds Napisano 10 Maj 2007 Autor Napisano 10 Maj 2007 Miłosz3ds -> poprawiłem Ci temat. Następnym razem jak będziesz zakładał wątek to zrób to zgodnie z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 OK Leru, sorr za "zaśmiecanie" forum :)
Rekomendowane odpowiedzi