Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dostałem taki kubek na 18 urodziny :)

Trzymam sobie w nim ołówki i różne takie bzdety...

Nie miałem pomysłu na temat rysunku to narysowałem kubek :) namawiam teraz koleżanki do pozowania :D

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 5,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No kropson widze ze sie ołowkowo rozwijasz :) Poza niepotrzebnymi ostrymi krechami na tych 2 ołówkach w kubku, reszta jest całkiem ok juz lepiej z tym cieniowaniem etc. Pracuj pracuj i rysuj jak najwiecej:)

Pozdrawia zmęczony człowiek :\\

Napisano

Fajnie, fajnie, podoba mi się... Teraz czekamy na koleżanki. Tylko z przyzwyczajenia nie przerabiaj ich na kubek :)

Ja swój też narysowałem, ale przypomina mały czajnik, więc nie będę nim psuł miłego nastroju. Ale swoją drogą wątek \"pokaż mi swój kubek, a powiem ci kim jesteś\" mógłby przyćmić SPEEDy ;)

Napisano

a może \"pokaż mi Swoją koleżankę, a powiem Ci kim jesteś\" ...?

kubek Extra...

pozdrawiam...

Napisano

kubeczek jak kubeczek...kształt jego hmm...ciekawy :) tak sobie myśle że z tego kubeczka można by było zrobić kufelek zachowując oczywiście orginalne kształty :D i najlepiej przezroczysty...w sumie [piwo] \'a color dałby ciekawe odzwierciedlenie prawdziwego cukiereczka :P ale to takie moje dewagacje :P

pozdro...

Napisano

odważniej, odważniej!!! Pomyśl, że każdy rysunek musi zawierać pełną paletę odcieni od białego do czarnego. Nawet jeśli wszystko co rysujesz jest w rzeczywistości białe. Chyba lepiej byłoby też, gdybyś czasnął go z jakimś tłem, które umiejscawiałoby go w przestrzeni (jakiś cień itd.).

Napisano

kroop jest coraz lepiej. zgadzam sie z oil\'em- powinienes stosowac cala palete- od czerni do bieli. i nie powinno to \"latac\"- jak rysujesz kubek, to go rysuj na jakims stole i pamietaj o swietle. staraj sie tez troche roznicowac faktury- zauwaz ze u ciebie kubek jak i olowek wygladaja jak by byly wykonane z tego samego materialu.

pzdr

Napisano
  • Autor

no to jazda dalej - tym razem latający konik bez nóg (jak to określił birkoff) :D

konik.jpg

Napisano

widac mala poprawe

dalej rozwijaj wachlarz waloru i nie boj sie miejscami cos zaakcentowac

konik ma za krotkie nogi i za maly leb

pozdrawiam

Napisano

Widac , widac :) Tylko mi jego przywa troszke nie pasuje, jak z plasteliny wygląda. Trzym tak dalej.

A, i jedna uwaga, zeby nie być czepalskim, zmień nazwe threada na bardziej przejrzystą, tak by bez zaglądania wiadomo było jakie sa tam prace (tematycznie).

I pozdrawiam :)

Napisano

zgadzam sie z gurthem i tigerem. rysuj dalej kroop:)

pzdr

Napisano
  • Autor

no więc rysuję :) jak zwykle temat całkowicie przypadkowy, leżał mi taki bucik koło sciany (brat jeździ na snowboardzie:) )

Przy tym rysunku dowiedziałem się jakie są problemy przy rysowaniu na papierze gruboziarnistym i że gama ołówków jednak jest potrzebna :D