Gość BigBen Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 Witam Ostatnio zaciekawiło mnie jakby można było zrobić, render który następnie można sobie oglądać, tak jak model w viewporcie. Chyba wiadomo o co chodzi? Powiedzcie czy wystarczy standardowy program z jakimś rendererem np, max + vray. Chciałbym sobie spróbować takie coś, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Pavulon 13 Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 ...watek o "panoramie http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=30904&highlight=panorama
Pavulon 13 Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba programik swif3d jest tez w tym pomocny...
Ania Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 możesz wypalić teksturę (texture baking / render to texture ) i potem w viewporcie (nałożywszy wypaloną teksturę) będzie ci wyglądało prawie jak render. Jeszcze możesz zamiast materiału Standard nałożyć DirectX9 (nie będzie go jeśli korzystasz z OpenGL), i tam wybierając odpowiedni shader możesz w viewportach wyświetlać np. normalmapy lub bumpy itp. Obie opcje odnoszą sie do samego maxa, jeśli chcesz to samo mieć poza programem to nie wiem jak.
Bruneq Napisano 6 Maj 2007 Napisano 6 Maj 2007 moze chodzi ci o shockwave'a? ...kiedys probowalem takie cos zrobic...i nawet sie udało, jaki program nie pamietam! Ale tam nie bylo wyrenderowanego...tylko tak jak z viewportu
Gość BigBen Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Na stronkach o mobile phone pojawiały się właśnie takie model, ze sceną oświetleniem, materiałami i chciałem sobie coś takiego wypróbować. Co ciekawe nie potzreba żadnego programu, wyświetla się tylko okienko.
erwin Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 chyba wiem o co chodzi, chcesz stworzyc prosty programik w ktorym ogladasz model trojwymiarowy... mozesz to stworzyc np programem Quest3D
Gość BigBen Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 erwfed właśnie o to mi chodzi. Jak ktoś chce to jest link do tego programu http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&t=133&id=2124 Dobre jet to, że można w nim otworzyć plik np.z 3dsmaxa. Dzięki wielkie.
erwin Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Jakbys byl zainteresovany to kolega Gavreel pokazał w jednym temacie jak zrobic prezentacje modelu z widokiem siatki: http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=524365&postcount=7
Chalek Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Bylo jeszcze kiedys cos takiego jak cult3d, dawalo fajne mozliwosci, byl eksport z maxa.
gd18 Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 można też zrobić tak że ustawiasz kamere i przypisujesz jej scieżkę ruchu po okręgu i renderujesz po kolei wszystkie klatki, później łączysz wszystkie obrazki w programie jeżeli dobrze pamięatam Panoptgui i możesz oglądać pracę w Quick time.
Rekomendowane odpowiedzi