Mati-PL Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Witam Mam problem z animacją a mianowicie nie mogę stworzy napisów wstępnych czyli autor itp. Chcę żeby te napisy były w obrazie kamery i nie przez modyfikator "tekst" a potem połączy z kamerą tylko normalnie tak jak jest na początku w filmach. Pomóżcie bo bawię się z tym już miesiąc a w helpie maxa tego niema.
Leleń Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 a musisz robic to w maxie? prawie kazdy program do edycji video sobie z tym poradzi, sciagniesz (triala) takiego ulead videostudio i tam sobie ladnie piknie dodasz te napisy
Mati-PL Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Ale w maksie to wtedy mam lepsze możliwości modyfikacji tych napisów a głownie o to mi chodzi. Jakoś się da to zrobi tylko nie wiem jak.
Reanimator Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Nie mam bladego pojecia o co Ci chodzi. Text, ale nie przez text... walnij sobie a teksturze.
Mati-PL Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 Chodzi o to że w programie można stworzy napisy jako obiekt i ten odnośnik nazywa się "Text" a mi chodzi o to żeby napiosy były wbudowane w obraz kamery.
piksar Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Ja bym był jednak skłonny w stronę After Effect - gotowych sposobów na tekst z 50 a i tak do animki musisz czegoś użyć max jest słaby do napisów początkowych, końcowych
Mati-PL Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 To co polecacie do napisów i żeby był super efekt ?
piotrek Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 heh, tekst do filmu w maxie... Ja rozumiem tą fascynację, ale zainteresuj się np. Adobe After Effects lub Autodesk combustion, lub eyeon Fusion lub innymi.
tadzio Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 nawet w durnym flashu lepiej By Ci bylo zrobic te napisy (zaminowane czy statyczne). nie wiem po co sam sobie utrudniasz. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi