Gadon Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 Chcialbym przesunąć vertexy kilku obiektów naraz ale nie wiem zaznaczyc je nie Attach'ujac ich. Mozecie pomóc?
Bruneq Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 chyba sie nie da ale zatachuj...potem przesuj..i zrob detach...
Lis Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 Da się. Zaznaczasz obiekty, nakładasz modyfikator Edit Poly. Jak zrobisz co tam chcesz to konwertujesz do poly i masz tak samo kilka obiektów.
mirach Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 Hm, wydaje mi sie ze kiedys wykombinowalem na to sposob. Zaznaczasz te obiekty ktore chcesz edytowac Dajesz im modyfikator Edit Mesh / Edit Poly (jak tam wolisz i w zaleznosci od wesji maxa) Mozesz wtedy zaznaczyc vertexy wszystkich obiektow Po zabawie klikasz prawym na modyfikatorze i dajesz Collapse All i masz znowu odzielne obiekty. Edit: lis mnie wyprzedzil :)
Gadon Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 hmmm... faktycznie musze wybrac z modyfikatorow Edity Poly (a dlaczego nie dziala polecenie z pod prawego klawisza myszki convert to edit poly ? mniejsza z tym). i... w sumie nie musze dawać chyyba polecenia Collapse All bo obiekty są odzielne. Jeszcze takie spostrzezenie: gdy próbuje odzielic element od calego obiektu to pod prawym klawiszem jest tylko polecenie Attach a nie ma Detach, jedynie to polecenie jest z prawej strony na panelu poleceń Edity poly. Troche dziwne?
Rekomendowane odpowiedzi