Napisano 11 Maj 200717 l Chcialbym przesunąć vertexy kilku obiektów naraz ale nie wiem zaznaczyc je nie Attach'ujac ich. Mozecie pomóc?
Napisano 11 Maj 200717 l Da się. Zaznaczasz obiekty, nakładasz modyfikator Edit Poly. Jak zrobisz co tam chcesz to konwertujesz do poly i masz tak samo kilka obiektów.
Napisano 11 Maj 200717 l Hm, wydaje mi sie ze kiedys wykombinowalem na to sposob. Zaznaczasz te obiekty ktore chcesz edytowac Dajesz im modyfikator Edit Mesh / Edit Poly (jak tam wolisz i w zaleznosci od wesji maxa) Mozesz wtedy zaznaczyc vertexy wszystkich obiektow Po zabawie klikasz prawym na modyfikatorze i dajesz Collapse All i masz znowu odzielne obiekty. Edit: lis mnie wyprzedzil :)
Napisano 11 Maj 200717 l Autor hmmm... faktycznie musze wybrac z modyfikatorow Edity Poly (a dlaczego nie dziala polecenie z pod prawego klawisza myszki convert to edit poly ? mniejsza z tym). i... w sumie nie musze dawać chyyba polecenia Collapse All bo obiekty są odzielne. Jeszcze takie spostrzezenie: gdy próbuje odzielic element od calego obiektu to pod prawym klawiszem jest tylko polecenie Attach a nie ma Detach, jedynie to polecenie jest z prawej strony na panelu poleceń Edity poly. Troche dziwne?