pol1k Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Witam Z poczatku mial to byc tylko goly model cinque, ale w trakcie pracy wymyslilem ze jednak zrobilbym cala scenke...wlasciwie to jeszcze nie mam pomyslu jaka to scenka bedzie, moze podrzucicie jakis pomysl a moze sam wpadne...na razie tak gdybam ze bedzie to zwykla ulica czy tam chodnik, chodzic bedzie o to aby wygladalo to jak w polsce:> troche brudu itp...od razu mowie ze bardziej skomplikowane a tym bardziej realistyczne materialy sa mi jak na razie obce, nie wiem jak to wyjdzie, ale licze na pomoc...update\'y beda niezbyt czesto znajac moj zapal ale postaram sie... na poczatek to co juz mam czyli ogolny model autka:
pol1k Napisano 19 Listopad 2003 Autor Napisano 19 Listopad 2003 ps: nie smiejcie sie z felg:) beda kolpaki, cale kola wzialem tymczasowo z autka ktore kiedys zrobilem
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 oj czeka cie duzo poprawy- na poczatek swiatla przednie
@seba@ Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Zgadzam sie z przedmowca, ten model jakos tak nie przypomina cinqecento, a te lusterka, troche duze sie wydaja byc. Jeszcze duzo do poprawy... Powodzenia
MorF Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 nie no jest troche to poprawy ale ja Cinque poznalem od razu :D btw ciekawie nawet z tymi kolkami
blood_brother Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Z przodu to on Suzuki Maruti przypomina:). A tak serio to kilka zabiegow kosmetycznych i bedzie model jak marzenie:). Pozdro[piwo]
pol1k Napisano 19 Listopad 2003 Autor Napisano 19 Listopad 2003 ojojoj nie sadzilem ze jest tak zle:) wytykajcie wszystko, jak znajde czas to biore sie do pracy...najpierw karoseria, sama maska...czy jej ksztalt jest poprawny? (widac moja subiektywna opinia byla calkowicie bledna[lol2])
pol1k Napisano 19 Listopad 2003 Autor Napisano 19 Listopad 2003 korzystalem, mialem rzuty front i z boku, z gory nie bylo niestety...ale korzystalem:) widocznie nieudolnie...wkrotce wrzuce jakis shot z siatka , moze tez z siatka przezroczysta na tle rzutow
pg Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 efekt gliny powstaje z powodu standardowego materialu + neibeiska scena + slabe opcje renderowania...ja kiedys tez przedstawialem w ten spsob modele...brazilian???:>...ale moim zdnaiem to bardzodobry sposob, bo widac duzow wiecej niz na \'lakierownych\' wipach a do tego autor poswieca sie glownie modelingowi, a nie sjkacze z tego do materialow , oswietlenia itp....a potem rzuca projekt nie skoncozny...ale co ja bede biadolil:)
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 zalatw sobie duzo zdjec tego samochodu i patrz jak on wyglada i popraw bledy
szopa Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 tak sie sklada ze jezdze takim bolidem, wiec: 1. wydaje mi sie ze powinien miec wieksze drzwi przez co tylna boczna szyba stanie sie mniejsza od przedniej bocznej, co bedzie bardziej zgodne z rzeczywistoscia 2. mocowanie lusterek sa troche inne 3. tylna klapa konczy sie na lini swiatel i nie okala ich po bokach jak u Ciebie. Narazie tyle zaobserwowalem. Popracuj nad nim jeszcze a napewno nie bedzie zle. Pozdrawiam i czekan na dalszy rozwoj prac (bede tu vczestoo zagladal heheh ciekawe dlaczego).
Rekomendowane odpowiedzi