Napisano 17 Maj 200717 l jak stworzyc nowa kamerke w XSI kiedy sobie znajde kadr np z widoku "user" - cos na kształt maxowego "ctrl+c" - tworzy camere z widoku persp
Napisano 17 Maj 200717 l Wciskasz 8 lokalizujesz Camera Root , prawym klawiszem i duplicate . Potem sprawdź czy w nowo utworzonej kamerze są wszystkie obiekty ze starej : camera i camera intrest. Jeśli nie zaznaczasz je ctrl + c wchodzisz do swojej nowej kamery i crtl+v.
Napisano 17 Maj 200717 l Autor no to wiem ale jak sobie poustawialem kamery w scenie, to poruszam sie widokiem "user" i z niego chcialbym sobie tworzyc kolejne kamerki
Napisano 18 Maj 200717 l Nie bardzo wiem w czym problem. W XSI możesz robić tyle kamer ile chcesz. Do tego masz opcje zapamiętywania do 5 kamer między którymi przeskakujesz jednym kliknięciem. ???
Napisano 18 Maj 200717 l Autor spox, to tylko taka moja zachcianka- dam sobie rade hehe btw masz strasznie ciemna stronke, az musze sie garbic zeby zobaczyc buttony na tej dloni
Napisano 18 Maj 200717 l ciemna? Mam trzy monitory. Dwa LCD i jeden CRT i wszędzie jest git. ??? Ma byc ponura, trochę.
Napisano 18 Maj 200717 l flesz_gordon - ściągnij ten skrypt: http://www.xsibase.com/users/ViewportControlsV2.zip Dodaje mnóstwo narzędzi do viewportów, w tym tworzenie kamery z User.