Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

wymodelowalem sobie postac, uczynilem to w wingsie, model ten otóż posluzy jako postac w animacji. Mam teraz niestety problem z mapowaniem postaci , a dokladnie zupelnie nie wiem jak to zrobic. Obejzalem tutoriale Mr Klicka o zbrush i mam chec zrobic do mojego modelu stwozyc normalmape. Na tuch videotutorialach Mr Klicek mapuje glowe w wingsie, czy to jest dobry soft to mapowania? chcialbym jednakze wiedziec jak zmapowac postac w maxie. wole sie dopytac na forum niz zaczne na powaznie cos robic zebym potem w polowie pracy nie zmienial softu.

No i nie zauwazylem czy te postacie - ten spiderman, czy potem alien to byly mapowane czy jak, bo widzialem to mapowanie tylko tej glowy w wingsie.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W wingsie masz mało roboty po ten soft ma fajny autoamt do mapowania (rysujesz szwy i unfold) a w maxie to pelt maping i pozniej zabawa z relax dialog. Ogólnie ten wingoswy autoam się sprawuje dobrze więc jak nie chcesz się namęczyć to mapuj w wingsie.

Napisano
  • Autor

no i to jest odpowiedz, zassalem juz te tytki klicka z dzialu webart i zobaczymy co wyjdzie

moze kiedys sie nawet pokusze o wklejenie mojego scenariusza i innych tez

ten post nie oznacza ze nie czekam na dalsze instrukcje, moze jakies linki do porzadnych tutkow...

Napisano

Heh mógłbym nakręcić jakiegoś video tuta ale nie wiem czy to się nie mija z celem jeśli w tutkach klickach dokładnie wszystko pokazane jest.

Napisano

heh ten tutek to chyba troche nie na miejscu :D nie no dobry jest ale jeśli polon chce szybko i łatwo to niech zrobi to wingsie jak pokazuje klicek

Napisano
  polon napisał:
chcialbym jednakze wiedziec jak zmapowac postac w maxie.

Padło pytanie więc odpowiedziałem.

Napisano

No to i tak pelt mapingiem będzie szybciej a te tuty były pod maxa 7 gdzie nie było jescze tego tworu. Większość uważa że pelt maping jest do dupy ale według mnie można szybko i fajnie rozwinąć UVW. Znajde dziś może trochę czasu to nakręce tego tuta i temam będzie zamknięty (mam taką nadzieję :P)

Napisano
  • Autor

no ten videotutek to by sie przydal, choc nie jest źle, widze ze wings jest o wiele prostszy niz max jesli chodzi o mapowanie, aczkolwiek jeszcze nie mialem czasu sprawdzic jak jest z importem tego zmapowanego modelu do maxa

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności