Yasutoco Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 mam problem, a mianowicie chcę pomalować swój model i "nic nie działa" tzn. wybieram airbrusha i klikam na model, a ten mi wyskakuje z okienkiem: No texture selection. A texture must be selected first. czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zaznaczyć texturę?
Destroyer Napisano 26 Maj 2007 Napisano 26 Maj 2007 najpierw musisz dodać pustą texturkę żeby móc na niej malować o i ustaw sobie tryb wyświetlania na textured bo na shaded to texturki nie zobaczysz :)
Yasutoco Napisano 27 Maj 2007 Autor Napisano 27 Maj 2007 THX, ale teraz troszeczkę inny problem. szukam po materiałach... i nie mogę znaleźć opcji by ustawić przeźroczystość. Jeszcze jedno pytanko. Mam obiect low poly i chcem go pomalować wychodzą bzdury(czyt. czarno białe trójkąciki) (oczywiście z nałożonym subdivide=2, skrót-tab), czy trzeba mieć obiekt high poly by go pomalować, czyli wcisnać d przy zaznaczeniu wszystkich poly? Gdy próbowałem obu opcji komp się wieszał więc, nie wiem.
Destroyer Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 przezroczystość to : tylko wcześniej włącz tryb wyświetlania na Advanced OpenGL bo na innych w wievporcie przezroczystości nie zobaczysz co do malowania to sprawdź czy masz dobre mapowanie, i spróbuj malować w oknie UV jeśli w persp nie wchodzi jak trzeba
Rekomendowane odpowiedzi