Napisano 26 Maj 200717 l mam problem, a mianowicie chcę pomalować swój model i "nic nie działa" tzn. wybieram airbrusha i klikam na model, a ten mi wyskakuje z okienkiem: No texture selection. A texture must be selected first. czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zaznaczyć texturę?
Napisano 26 Maj 200717 l najpierw musisz dodać pustą texturkę żeby móc na niej malować o i ustaw sobie tryb wyświetlania na textured bo na shaded to texturki nie zobaczysz :)
Napisano 27 Maj 200717 l Autor THX, ale teraz troszeczkę inny problem. szukam po materiałach... i nie mogę znaleźć opcji by ustawić przeźroczystość. Jeszcze jedno pytanko. Mam obiect low poly i chcem go pomalować wychodzą bzdury(czyt. czarno białe trójkąciki) (oczywiście z nałożonym subdivide=2, skrót-tab), czy trzeba mieć obiekt high poly by go pomalować, czyli wcisnać d przy zaznaczeniu wszystkich poly? Gdy próbowałem obu opcji komp się wieszał więc, nie wiem.
Napisano 27 Maj 200717 l przezroczystość to : tylko wcześniej włącz tryb wyświetlania na Advanced OpenGL bo na innych w wievporcie przezroczystości nie zobaczysz co do malowania to sprawdź czy masz dobre mapowanie, i spróbuj malować w oknie UV jeśli w persp nie wchodzi jak trzeba