Napisano 30 Maj 200717 l Witam Planuje postawic Windows64, maxa9 64 oraz vraya 1.5 64. Czy ma ktos doswiadczenia z pracy na 64bitach? Slyszalem sporo zlego i dobrego. Np. duzo mniejsza wydajnosc systemu poprzez emulacje 32bitow. Warto sie pchac w 64bitowego vraya?
Napisano 30 Maj 200717 l średnio... edytor materiałów strasznie się wlecze. (jedną kulkie renderuje 2 sek, jeśli masz mulitmaterial to se czekasz minutę)...
Napisano 30 Maj 200717 l średnio... edytor materiałów strasznie się wlecze. (jedną kulkie renderuje 2 sek, jeśli masz mulitmaterial to se czekasz minutę)... w RC4 jest to już poprawione (o dziwo nie było to winą vraya a samego maxa). a kiedy wyjdzie RC4 ;] nikt tego nie wie.
Napisano 30 Maj 200717 l ja uzywam 64 bit od jakieghos czasu i sie bardzo z tym meczyłem, wydajnosci zbytniej nie widzeno ale to moze tylko u mnie cos nie tak jest...
Napisano 31 Maj 200717 l Ja osobiście bardzo polecam pracę na 64 bitach. Jest większa możliwość renderowania większych scen , nie wysypuje się czy Proxy ( duuuuuuurzej ilości Proxy ) ok. ogólnie jestem na tak. Pozdro.
Napisano 31 Maj 200717 l Hmmm wielkich scen jak Arch515 jeszcze nie mialem, choc takowa mnie czeka, ale potwierdzam za Masterem zwolnienie w edytorze materiałow. Na scence testowej gdzie co prawda render trwal kilka minut to na 4 testy na kazde 32 i 64 bity o dziwo ten 64 bitowy wychodzil o kilka sekund wolniej. Moze przy wiekszych scenach sytuacja sie odwroci..jestem w fazie testów:) Co do stabilnosci to owszem, nie wyklada sie tak namietnie co na 32 bitach.