ozyrys Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 witam wszystkich:) przeszukalem forum ale nie znalazzlem takiego specjalnego watku o instalacji vray-a, a ktory by sie przydal wielu uzytkownikom, w tym takze mnie:) mam problem z instalacja v ray-a 1.50 do 3ds maxa 7. instaluje tak jak jest podane w instrukcji: najpierw v raya 1.46 nastepnie 1.50 zamienieniam pliki kopiuje reszte tam gdzie ma byc wlaczam maxa wybieram rendera na vraya w zakladce render wpisuje nazwe kompa nastepnie save i wylaczam maxa uruchamiam plik vrlserver.exe czy jakos tak. a jak wlacze maxa i wybiore znow rendera na vraya to dalej jest nie aktualny i nic nie renderuje jesli wiecie w czym jest problem to pomozcie!!!!! mecze sie z tym juz jakies 4 dni!!!! i dalej nic 2
arch515 Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Bardzo proste, słuchaj instalujesz go normalnie tak jak prowadzi cię instalator v-reya Po instalacji wkładasz „donga” odpalasz launch V-Rey license Server on ci odnajduje licencje, odpalasz maxa i tam szukasz w zakładce, wybierasz i wszystko działa.:) Mam nadzieje ze coś ci to pomogło. Pozdrawiam
ozyrys Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 instalaowalem go jeszcze raz ale nie wiem co z tym "dongiem" i gdzie sie to wklada, i co wybieram w zakladce i ktorej jestem poczatkujacy i nie zabardzo sie orjentuje chce zainstalowac soebie vraya bo fajnie rendery wychodza arch515 jesli mozesz to napisz dokladnie i jaka wersje masz vraya i maxa wielkie dzieki z gory:)
ozyrys Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 jak wlaczam vray render to mi sie taki komunikat pokazuje jak nizej. robie wszystko jak napisane w instrukcji i nic zamieniam pliki kopiuje inne i vrlfserver.exe wlaczam ale dalej nic cieagle problem z licencja a soul_train to nazwa mojego kompa ktora trzeba tam wpisac
piotrek Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 chce zainstalowac soebie vraya bo fajnie rendery wychodza Z takim podejściem, to chyba długo jeszcze nie będa wychodziły "fajne" rendery. BTW poczytaj regulamin.
ozyrys Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 piotrek luknij tutaj to sa moje dotychczasowe osiagniecia i chce poprawic ich wyglad a ze vray sie do tego idealnie nadaje to czemu mam nie skorzystac http://www.3dm3.com/forum/showthread.php?t=9389 http://www.3dm3.com/forum/showthread.php?t=9222
voyager Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Z V-Rayem powinieneś dostać klucz USB (dongle) z twoją licencją. Włącz instalacje, wtyknij w port dongle'a i będzie działać. Jak nie to skontaktuj sie z dystrybutorem.
ozyrys Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 tylko ze nie mam zadnrgo klucza USB a w instrukcji nic o nim nie pisze??????
Touch Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Jak już piotrek wspomniał, zapoznaj się z regulaminem, a szczególnie jego ostatnim działem.
piotrek Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 To bierz dowód zakupu i pędź do sprzedawcy, niech ci pieniądze zwróci. Ewentualnie zawiadom policję.
Rekomendowane odpowiedzi