kru Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 jestem kompletnym ignorantem w tej materii czy ktos z was sie nie orientuje czy komp z kraju w ktorym w gniazdku jest napiecie 110v mozna bezpiecznie podlaczyc do naszego gniazdka? czy zasilacze sa na tyle elastyczne czy trzeba wymienic? pozdr kru
Bzyku Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 to naprawde zalezy czasami na zasilaczu jest napisane czy moze pracowac przy obu typach napiec czy tylko przy jednym. Czesto zasilacze zbudowane na przetwornicach niemaja problemow a transformatorowe raczej sa jedno napieciowe
miriam Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Nie powinno być problemów jeśli na zasilaczu znajduje się pstryczek ;), 110/220 V . Pozdr.
chudy Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 zasilacze do komputerów w większości przypadków działają i na 110 i 230 volt
kru Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Napisano 10 Czerwiec 2007 :| tiaaa.... nie zauwazylem tego przelacznika jak duzo moglem spalic? zasilacz zrobil glosne 'pstryk' i polecial dymek... (ups!) te ustrojstwa maja bezpieczniki? blagam - powiedzcie ze maja glupi ja
Bzyku Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 bezpieczniki nie dzialaja na napiecie a na prad wiec masz problem
kru Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Napisano 10 Czerwiec 2007 pocieszajace teraz siedze jak na szpilkach bo w niedziele wszystkie serwisy zamkniete jak duzo moglem spalic? plyta? procesor? wszystko??? :O ze tez nie przewidzieli zabezpieczen od idiotow...
chudy Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 jak na mój gust to poszedł na pierwszy rzut prostownik zasilacza :P tzn zasilacz pewnie możesz już wyciągnąć z kompa i wywalić, no a co z resztą to się dopiero okaże :P
kru Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Napisano 12 Czerwiec 2007 poszedl tylko zasilacz chyba mozna powiedziec ze mam wiecej szczescia niz rozumu...
illy Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 raczej mniej wiedzy niz inteligencji czasami jak sie cos robi to warto pomyslec albo kogos zapytac bo co gorsze zasilacze mogly spowodowac pozar, spiecie itd (mogl wystapic luk elektryczny) a co do pytania z pierwszego posta, mozna zawsze kupic adapter 110/220 ktory wpinasz miedzy gniazdko a kabel do zasilacza koszt kolo 30 pln
Rekomendowane odpowiedzi