Napisano 7 Czerwiec 200717 l jestem kompletnym ignorantem w tej materii czy ktos z was sie nie orientuje czy komp z kraju w ktorym w gniazdku jest napiecie 110v mozna bezpiecznie podlaczyc do naszego gniazdka? czy zasilacze sa na tyle elastyczne czy trzeba wymienic? pozdr kru
Napisano 7 Czerwiec 200717 l to naprawde zalezy czasami na zasilaczu jest napisane czy moze pracowac przy obu typach napiec czy tylko przy jednym. Czesto zasilacze zbudowane na przetwornicach niemaja problemow a transformatorowe raczej sa jedno napieciowe
Napisano 8 Czerwiec 200717 l Nie powinno być problemów jeśli na zasilaczu znajduje się pstryczek ;), 110/220 V . Pozdr.
Napisano 9 Czerwiec 200717 l zasilacze do komputerów w większości przypadków działają i na 110 i 230 volt
Napisano 10 Czerwiec 200717 l Autor :| tiaaa.... nie zauwazylem tego przelacznika jak duzo moglem spalic? zasilacz zrobil glosne 'pstryk' i polecial dymek... (ups!) te ustrojstwa maja bezpieczniki? blagam - powiedzcie ze maja glupi ja
Napisano 10 Czerwiec 200717 l Autor pocieszajace teraz siedze jak na szpilkach bo w niedziele wszystkie serwisy zamkniete jak duzo moglem spalic? plyta? procesor? wszystko??? :O ze tez nie przewidzieli zabezpieczen od idiotow...
Napisano 10 Czerwiec 200717 l jak na mój gust to poszedł na pierwszy rzut prostownik zasilacza :P tzn zasilacz pewnie możesz już wyciągnąć z kompa i wywalić, no a co z resztą to się dopiero okaże :P
Napisano 12 Czerwiec 200717 l Autor poszedl tylko zasilacz chyba mozna powiedziec ze mam wiecej szczescia niz rozumu...
Napisano 12 Czerwiec 200717 l raczej mniej wiedzy niz inteligencji czasami jak sie cos robi to warto pomyslec albo kogos zapytac bo co gorsze zasilacze mogly spowodowac pozar, spiecie itd (mogl wystapic luk elektryczny) a co do pytania z pierwszego posta, mozna zawsze kupic adapter 110/220 ktory wpinasz miedzy gniazdko a kabel do zasilacza koszt kolo 30 pln