Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

dzis pojawiła mi sie koło zegara taka ikonka "czerwona tarcza z duzym X" (nie ta z małym gdzie sie ustawia firewall, automatic updates, virus protection). Jak na nią kliknę to chce mi jakis System Live Protect sciagac :/, a jak nie klikam to mi sie pojawia taki dymek " Your computer is infected i cos ze to jakis spyware". Sprawdzilem on-linowym mks virem i cos tam wykrylo i skasowalem ale dalej mi ta ikonka widnieje i ten dymek mnie juz wkurza:(.

Jak mam to wywalic?

thx!!!

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja mam wyłączoną usługę Centrum zabezpieczeń i nie mam tego syfu.

Jeżeli nie używacz windowsowego firewalla i innych wodotrysków "zabezpieczających", spróbuj ją wyłączyć.

Napisano

Albo odpal Panel Sterowania -> Centrum Zabezpieczeń i zmień ustawienia ostatniej opcji w panelu po lewej (mam akurat wersję US, w której się to nazywa "change the way Security Center alerts me", nie pamiętam jak to brzmi w PL). Możesz tam wyłączyć alerty i jednocześnie zachować firewall'a.

Napisano
  • Autor

no ja tez mam po angielsku

wylaczylem tak ale nic nie pomaga

ok poradzilem sobie;)

przeskanowalem jeszcze raz mks virem i nic

jakis Spyware Doctor - nic

ad-aware - nic

avast! - nic

dopiero jakiś Spyware Terminator sobie poradzil i to bardzo szybko :)

Napisano

Oj ludziska, żeby centrum zabezpieczeń spyware'em ubijać;) Wchodzisz do panelu sterowania --> Narzędzia administracyjne --> Usługi --> wyszukujesz na liście Centrum Zabezpieczeń, klikasz dwa razy, w oknie które wyskoczy (jeśli centrum jest aktywne) klikasz guzik Zatrzymaj (po angielsku pewnie Terminate) i teraz z rolki Typ uruchomienia: Wyłączony. To wszystko. To samo tyczy się Zapory systemu windows, z czym trzeba uważać, bo ta funkcja sprzężona jest z udostępnianiem łącza, co może stwarzać problemy jeśli udostępniamy sieć przez nasz komputer.

Pozdrawiam;)

Napisano
  • Autor

mi teraz nei chodzilo o ubijanie cantrum tylko jakiegos wira co mialem ;)

Napisano

naspetnym razem wklej loga z programu "hijackthis" - od razu bedzie wiadomo co w systemie siedzi :)

Napisano

Kurcze, zrozumiałem to jak część pozostałych osób, po przeczytaniu samego fragmentu o tarczy z białym krzyżykiem, hehe;) Sorry;)