Jorax Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Przedziwna sytuacja mam poruszający się model włączam opcje motion blur a tu sie okazuje że sie nierenderuje. Tak jakbym w ogole tej opcji nieuzyl. Zmieniałem wszystkie mozliwe parametry probowalem uzyc tego w innych modelach bez skutku. Wszystko wciąż jest ostre jakby stalo w miejscu. Który kruczek mogłem pominąć?
Traitor Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Vray, scanline? Gdzie wlanczales MB, w obiekcie czy w kamerze?
Traitor Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 W takim razie zobacz czy masz wlaczone "ptaki" odpowiedzialne za rendering MB w ustawieniach renderingu. A jezeli i tam masz dobrze, to jakies czary mary:) W takim razie sprubuj wlaczyc motion blura kamerowego. Kliknij na kamere i wlacz Multi-Pass effect / motion blur
Jorax Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 ptaszki przy apply wlaczone teraz wlaczalem pozostale w calej zakladce renderer i nic. Włączyłem mb w kamerze też 0 efektu ja niewiem co sie dzieje (multi pass? ja w properties wchodze i tam motion blur)
Jorax Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 w obiekcie kamera a jaka inna. Renderer zakładka w oknie Render (shortcut "9") Czyżbyście mieli na myśli inne ustawienia?
Traitor Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Gdy wybierzesz kamerke po prawej klikajac na zakladke modify pojawi ci sie menu z ustawieniami kamery. I tam wlacz Mb tak jak pisalem. Properities na kamerze to nie tedy droga.
Jorax Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 no ok teraz jest dobrze tyle ze rozmazana jest cała scena a nie wszystkie elementy się ruszają albo mi sie wydaje
Traitor Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Kamerowy MB robi rozmazanie na wszystkich obiektach ktore sa wruchu. Te ktore sa statyczne beda ostre.
Jorax Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 a co jeśli tak jak teraz kamera jest w ruchu?
Traitor Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 To samo co dzieje sie w trakcie prawdziwego filmowania. Target bedzie mniej rozmazany niz obszar poza, niezaleznie od tego czy masz lub niemasz wlaczony MB na obiektach.
Jorax Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 renderuje zobaczymy jak to wyjdzie ale z góry thx juz troche do przodu poszlo
Rekomendowane odpowiedzi