Napisano 15 Czerwiec 200717 l Przedziwna sytuacja mam poruszający się model włączam opcje motion blur a tu sie okazuje że sie nierenderuje. Tak jakbym w ogole tej opcji nieuzyl. Zmieniałem wszystkie mozliwe parametry probowalem uzyc tego w innych modelach bez skutku. Wszystko wciąż jest ostre jakby stalo w miejscu. Który kruczek mogłem pominąć?
Napisano 15 Czerwiec 200717 l W takim razie zobacz czy masz wlaczone "ptaki" odpowiedzialne za rendering MB w ustawieniach renderingu. A jezeli i tam masz dobrze, to jakies czary mary:) W takim razie sprubuj wlaczyc motion blura kamerowego. Kliknij na kamere i wlacz Multi-Pass effect / motion blur
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor ptaszki przy apply wlaczone teraz wlaczalem pozostale w calej zakladce renderer i nic. Włączyłem mb w kamerze też 0 efektu ja niewiem co sie dzieje (multi pass? ja w properties wchodze i tam motion blur)
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor w obiekcie kamera a jaka inna. Renderer zakładka w oknie Render (shortcut "9") Czyżbyście mieli na myśli inne ustawienia?
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Gdy wybierzesz kamerke po prawej klikajac na zakladke modify pojawi ci sie menu z ustawieniami kamery. I tam wlacz Mb tak jak pisalem. Properities na kamerze to nie tedy droga.
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor no ok teraz jest dobrze tyle ze rozmazana jest cała scena a nie wszystkie elementy się ruszają albo mi sie wydaje
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Kamerowy MB robi rozmazanie na wszystkich obiektach ktore sa wruchu. Te ktore sa statyczne beda ostre.
Napisano 15 Czerwiec 200717 l To samo co dzieje sie w trakcie prawdziwego filmowania. Target bedzie mniej rozmazany niz obszar poza, niezaleznie od tego czy masz lub niemasz wlaczony MB na obiektach.
Napisano 15 Czerwiec 200717 l Autor renderuje zobaczymy jak to wyjdzie ale z góry thx juz troche do przodu poszlo