Skocz do zawartości

Animowany obiekt i Cloth

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej...mam taki problem, że jeżeli zrobię animację obiektu, to jak upuszcze na ten obiekt np. Plane z efektem Cloth to przenika przez niego tak, jakby go niebyło. Tak samo jest z SoftBody.

Pomużcie.

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

U mnie dzieje się tak podobnie.

Pomimo przejrzenia mnóstwa tutków i bardzo dokładnym sprawdzeniu ustawień nie wiem dlaczego tak się dzieje.

Najczęściej plane z mod cloth opadając na boxa zatrzymuje się na jednym punkcie lub małej płaszczyźnie, a przez pozostałą część boxa przenika:(

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Napisano

Zwiększcie ilość podziałów zarówno w boxie jak i planie. Solver clotha nie ma po prostu na czym pracować i dlatego się gubi.

Pokażcie natępnym razem jakieś screeny z widoku bo czasem to dużo pomaga :)

pozdrawiam

Napisano

daj temu czemus na co ma spadac ten ciuch jezeli kozystasz z havoka reactora to daj go do kolekcji rigid body a jak sam modyfikator cloth to dodaj ten obiekt do symulacji (daj mu modyfikator) i w ustawianiach zachowania materialu wybiez opcje collision object.

pzdr :)

Napisano

Więc może po kolei:

Colission object mam już ustawione :D

Za radą Leru zwiększyłem ilość podziałów na boxie i plane, ale niestety pojawił się nowy problem i zupełnie nei wiem jak temu zardzić :(

Rogi wystają z poza "materiału"

Załączam Screena:

clothqa6.jpg

Dodam, że Depth i Offset w Colission object mam ustawione na 3, zwiększenie tej liczby spowoduje nienaturalny wygląd.

Jeśli to ma znaczenie to self collision na 1