a12 Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Witam mam banalną scenę opartą o to: http://evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=123&unfold=exclusive z tą różnicą że zamiast monet mam gwoździe: zrobione splajn + lathe -> convert do edit poly. Zapuszczam symulację, gwoździe spadają i w momencie kontaktu z podłożem wystrzeliwują z nieopisaną prędkością dosłownie w kosmos i znikają z pola widzenia:/ czemu nie opadają naturalnie (myślałem że coś z ustawieniami ale boxy i inne prymitywy reagują normalnie) ? Gdy zapuszczam Create Animation otrzymuje w opisanym momencie taki komunikat: RigidBody nail01 The Body Became unstable during simulation; transform from that time haven't been updated. Co można z tym zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 sprawdź czy nie masz gdzieś podwójnych vertexów lub krawędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Łatwiej by Ci było zrobić te gwoździe z cylindra i drugiego cylindra, tylko że z modyfikatorem "taper". Łączysz je i masz fajne gwoździe i żadnych błędów w animacji:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi