Gość BigBen Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Witam Wszystkich Zakładam ten temat abyście mi pomogli w rozwiązywaniu problemów. Tak wiem że audi jest już wałkowane, ale wybrałem te auto nie tylko dla treningu, ale w najbliższej przyszłości zamierzam kupić taką furkę i się z nią pobawić w realu, zawsze lepiej jest widzieć efekt w 3d niż na kartce papieru. Więc jak widzicie na obrazku nie potrafię sobie poradzić z takimi babolami, pojęcia nie mam jak je wyeliminować, ktoś kiedyś mówił aby zagęścić siatke msmooth, niestety takie coś nic nie daję bo wygląda tak samo jak po modify mesh smooth. No więc jakby komuś się chciało pokazać mi na obrazku jak poprowadizć linie, coś usunąć, byłbym naprawdę wdzięczny, a teraz zabieram się za resztę auta. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 ale siateczki nie widzimy, to jak mamy pomóc? pozatym A6 to chyba najbrzydsze z rodziny audi, lepiej kup czarną A8, piękna furka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Już wszystko jest, co do a8 to rocznik 99-2000 waha się między 40-50 tyś zł. A6 2000 jest już za jakieś 28tyś zł. Jeszcze zastanawiam się na Rover 75 '00, też piękna maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 Mały update. Nie mam pojęcia jak poprawić ten błąd na zderzaku, oglądałęm siateczki gdzie są podobne miejsca i profile i jest zrobione tak jak u mnie, ale w tamtych jest ok a u mnie nie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 daj zblizenie siatki na to miejsce, bo czuje ze masz tam malego chamfera:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Proszę bardzo, mam nadzieję że rozwiązemy ten problem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 brakuje ci pionowego edge'a od tego vertexa na rogu:) ale czuje ze jak dodasz go normalnie to zderzak nie bedzie rowny. Sproboj zwelodowac te vertexy, na prawo od tego kancika, przylaczyc je do tych po lewej:) nie chce mi sie rysowac wiec tak chaotycznie ci napisalem tylko:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Nie wiem czy o takim czymś mówisz ale nadal widać ten błąd na rogu. Zobacz jeszcze na rancie o tablicy rejestracyjnej, tu też coś takiego się robi, to chodzi o to miejsce ale chodzi głównie o sposób robienia profilów na takich okrągłych krawędziach. i właśnie nie wiem jak takie coś robić, np. na drzwiach gdzie jest rant takie coś nie wyskoczyło, więc nie wiem o co chodzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 siatke masz krzywa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 To to wiem, ale chodzi mi narazie o to jedno miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Witam Słuchajcie, teraz to poprostu zgłupiałem. Po dłuższych chwilach wyrywania sobie włosów postanowiłem zrobić audi a3 z tutoriala. Mówię, jak zrobię tak samo jak ten gościu to napewno takich błędów nie będzie, no i się pomyliłem. Zobaczcie, linie tak samo poukładane wszystko identycznie jak w tutorialu. Już nie wiem od czego to zależy, od wersji Maxa? Chodzi mi o ten rant pod lampami, u mnie po meshsmooth robi się takie zaokrąglenie a u niego jest to zaostrzone i takiego błędu on nie ma. Te dwa pierwsze to moje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 jak pisalem wczesnie siatka krzywa :) i wlasnie krzywa siatka jest za takie bledy odpowiedzialna :) oto przyklad po lewej siatka prosta po prawej siatka krzywa :) moze pomoze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 poprawiam tę siatkę już drugą godzinę i efektu brak. Zobacz, z profilu to musi tak wyglądać bo przód jest właśnie pod taki łukiem. Nie wiem czy ja jestem ślepy, ale nie mam pojęcia co tu jeszcze poprawić. Widok top też chciałbyś zobaczyć? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 ja widze ze krzywo jest :) jak chcesz to przeslij plik z modelem (obj) a zobacze co da sie zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 http://www.divshare.com/download/1104995-add .obj http://www.divshare.com/download/1105010-2ab .max Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 BigBen dawno takiego nieladu nie wiedzialem :) radze zaczac od nowa bo tu duuuzo poprawek :) troche poprawilem na szybko :) oto pliczek--> http://www.divshare.com/download/1105196-061 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Podziwiam Cię. Teraz sobie tylko porównam co pozmieniałeś i robie jeszcze raz. Dzięki raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi