Napisano 25 Czerwiec 200717 l Oto przed chwila udalo mi sie ukonczyc i zrenderowac pokoik. przedstawiam wam kawalek pokoju z ktorym sie troche bawilem. z gory mowie ze jest to moj pierwszy projekt ktory zamieszczam na forum i pierwszy powazniejszy . od 17.06.07 siedze w 3ds maxie wiec prosze o wyrozumialosc :P co bede sie rozpisywal. uzylem mental ray'a , 3ds max'a i ps'a do podpisania obrazka. czas renderowania to jakies 1h 20min . link do WIP: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=39605 zapraszam do komentowania.
Napisano 25 Czerwiec 200717 l Jak na pierwszy raz no to nawet nieźle..... ALE... z obrazka wnioskuje że użyłeś zbyt wielu świateł na raz, na przyszłość staraj sie raczej używać tak świateł aby nie przesadzić z ich liczbą. Jak mniej świateł używasz to scena wydaje sie bardziej realna. Porostu zamiast dodawać intensywności parametrem multipuler zwiększ siłę fotonów w ustawieniach światła. Poczytaj więcej na temat FG i GI w mentalu lub zaopatrz sie w render Vray'a. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych mam nadzieje już lepszych pracach :)
Napisano 25 Czerwiec 200717 l wszystko na pierwszy raz ładnie ,lecz mógł byś dać jakieś panele na podłodze czy deski i na ścianie przydał by sie bump.Ogolnie fajna praca jak na pierwszy raz
Napisano 25 Czerwiec 200717 l Jeżeli coś ma mi się podobać to wnętrze szafeczek i obraz z lewej :P a tak to, jak na pierwszy raz no to cóż.... pracuj dalej :)
Napisano 3 Lipiec 200717 l no więc modele są naprawdę git,ale oświetlenie dziwne,przejaskrawienia i niedoświetlenia,a skąd Ci wyszedł taki czas renderu? generalnie work,work,work i jeszcze raz work...skup się na świetle-gdyby nie ono,to jak na 1raz było by naprawdę very git:)
Napisano 3 Lipiec 200717 l modele są git? purple: błagam Cię przyjrzyj się tym obiektom a meblom w normalnym domu. przekop kilkaset obrazków z porządnymi meblami apotem staraj się pisać krytykę. wątek z uwagi na zachowanie powagi w Galerii Finished Works został przeniesiony do działu Wip. Pozdrawiam