Luk171 Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Witam Tak jak w temacie mam problem z plane chciałbym zrobić samochód i jak daje plane to on z jednej strony jest czarny a wcześniej był przeźroczysty. I w viewporcie nic nie widzę tylko czarne tło. Co mogę zrobić żeby było tak jak wcześniej.
Miłosz3ds Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Nie bardzo rozumiem:/ a jak stworzysz inny obiekt w tej samej scenie to też jest czarny? Może przypadkiem gdzieś wstawiłeś światło, zmieniłeś kolor domyślnego oświetlania na czarny lub coś w tym stylu? Albo sprawdź czy nie nadałeś jakiegoś modyfikatora, nap. "shell". Pozdrawiam
tadzio Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 a jak Ci sie caly robi na czarno, to dodaj normal mod, ale go wylacz i konwertnij do czego tam uwazasz (edit mesh, poly...). pozdr
tweety Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 postaw boxa i po sprawie. i proszę popraw nazwę wątku na taką która jednoznacznie wskaże istotę problemu.
Luk171 Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 Chodzi mi o to że jak chce dać plane to z drugiej strony jest on czarny a nie tak ja wcześniej przeźroczysty. Nawet po resecie sceny jest to samo. W oświetleniu nic nie zmieniałem. Czarny jest tylko plane z tej strony z której powinien być przeźroczysty. Tu na obrazkach wszystko widać jak dam merge z innej sceny to jest przeźroczysty (jest to pokazane na 1 obrazku)a jak próbuje sam wstawić to jest czarny. A tą nazwę wątku to na jaką mam poprawić.
tweety Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 prawym klawiszem myszki na obiekcie -> propoerties -> zaznacz opcję backface cull. a temat może być np: taki jaki jest teraz (poprawiłem) 1
Luk171 Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 Wielkie dzięki tweety o to mi właśnie chodziło. No i za zmianę nazwy wątku też THX.
Rekomendowane odpowiedzi