Gość bluefer Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Nie mam pojęcia jak przydzielić więcej pamięci wirtualnej dla maxa, np. na innym dysku niż jest zainstalowany i tak dalej. Nie potrafie znaleśc tej opcji moze jej nie ma. POMOCY!!!
tadzio Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 moj komputer>wyswietl informacje o systemie>zaawansowane>wydajnopsc(ustawienia)> pam wirtualna (zmien) pozdr
heaven Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 wlasnie... ile powinno byc minimum pamieci przydzielonej ? ja mam aktualnie 2300 MB przydzielone .
xaoo Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Mowia,ze dwa razy wiecej niz systemowa wtedy jest odpowiednio. No i dobrze jest miec na osobnej partycji sformatowanej FAT16 - prosty i szybki system plikow - powinno to przyspieszyc dzialanie systemu. Pozdrawiam xaoo
Gość bluefer Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Przydzielenie większej przestrzeni na pliki stronnicowania pomogło. Ale dalej zastanawia mnie czy nie mam opcji w maxie na pokazanie gdzie ma takie pliki zapisywać.
jacobson0812 Napisano 20 Styczeń 2017 Napisano 20 Styczeń 2017 Cześć, Jestem tu nowy i mam problem, gdzieś wyczytałem, że możne być on związany z pamięcią wirtualną. Otóż gdy zaczynam renderować dość dużą scenę w vrayu, wywala mi 3ds maxa. Prędzej mimo, że pracowałem na dużo gorszym sprzęcie nie miałem takich problemów. Dodam, że system 64 bit, to samo z maxem i vrayem. Pokazuje mi błąd: UNHANDLED EXCEPTION:irradiance map thread.... dalej nie byłem w stanie odczytać, bo od razu po wystąpieniu błędu, program się wyłącza. Czy jeśli to jest wina pamięci wirtualnej, to jaką wartość liczbową minimalną i maksymalną przydzielić? Jestem zielony w tych technicznych sprawach, więc bardzo bardzo proszę o pomoc.
skalpel3d Napisano 21 Styczeń 2017 Napisano 21 Styczeń 2017 (edytowane) Jaką scena ile masz ramu, pamięć wirtualna nie ma tu znaczenia, nie masz w scenie przypadkiem źle ustawionego vradisplacementmod. Najlepiej daj screenshoty z ustawień samego vraya i pokaz jak wygląda scena,sprawdź czy w materiale nie posiadasz w bump map typu normal bump, jeśli są to trzeba je przerobić na odpowiednie mapki vraynormalmap. Wersje vray od 3 potrafią wywalać się na tego typu mapkach szczególnie przypadku kiedy odnosi się to np do materiałów roślin których jest w scenie olbrzymia ilość Edytowane 21 Styczeń 2017 przez skalpel3d
Rekomendowane odpowiedzi