Napisano 3 Lipiec 200717 l moja kumpela zaczela sie bawic. Zainwestowala ok 5000zl, po ok pol roku zaczela zarabiac miesiecznie nic nie robiac ok 600zl. Wiadomo, czasem traci, czasem zyskuje, ja mowie o sredniej. Nie wiem ile teraz warte sa jej akcje wszystkie. Mnie w kazdym razie przerasta gielda i zajme sie tym dopiero jak bedzie mnie stac na biuro maklerskie :)
Napisano 4 Lipiec 200717 l ja sobie for fun kiedyś zainwestowałem z 200 zł i zarobiłem pare groszy nawet hehe :D
Napisano 4 Lipiec 200717 l Heh . Ja inwestuje kasiure na gieldzie. Fajna "zabawa" , trzeba miec troche wiedzy i szczescia. Chociaz czasami moze podskoczyc cisnienie. Na ten moment polecam Elektrim , w tej chwili jedna akcja kosztuje okolo 14 zl mysle ze gdzies za kilka miesiecy bedzie kosztowac conajmniej 2 razy wiecej. Sam zarobilem na nim juz okolo 15 % w bardzo krotkim czasie. Pozdrawiam.
Napisano 4 Lipiec 200717 l zawsze mozna pograc wirtualnymi pieniedzmi ;) a jak juz wychodzi to zagrac prawdziwymi - http://www.gragieldowa.pl/
Napisano 4 Lipiec 200717 l ech:/ zawsze jak hossa już długo trwa to szarych obywateli zaczyna kusić perspektywa łatwych pieniędzy. wątki takie jak ten pojawiają się także na forach gospodyń wiejskich, a z ust do ust powtarzane są historie o "zarobionych" fortunach. i to jest najlepszy moment, żeby się wycofać:)
Napisano 4 Lipiec 200717 l daymon - bez takich porad ;) Najlepiej kupować na rynku pierwotnym. Zarobek jest wręcz pewny, tylko, że zawsze jest spora redukcja np. 98% co za tym idzie trzeba dużo kasy wyłożyć by zarobić :) Tutaj nawet za b.nie trzeba znać się na giełdzie. Co do akcji na giełdzie to ciężko przewidzieć, niektóre akcje idą 30% do góry, by potem przez kolejne 5 dni lecieć o 15% w dół :/ Nie grałem nigdy na prawdziwej giełdzie, jedynie na symulatorze. Po miesiącu gry już mi się to znudziło i zaprzestałem grania (byłem ok 1 000zł do przodu, inwestując 10 000zł). Lepiej obecnie nieruchomości kupować niż grać na giełdzie, choć to wymaga też większych nakładów.
Napisano 4 Lipiec 200717 l trochę lipa całyc zas myślisz co się dzieje z akcjami/opcjami i wsumie stress. Nieruchomości nie warto kupować. bo napchany jest rynek i każdy tak powie. Jak się niema mocnych nerwów i czasu na własne analizy to raczej Otwarty Fundusz Inwestycyjny jest lepszym rozwiązaniem. a jak już akcje to teraz wszystkie elektryczne pójdą do góry, bo nowa giełda Energii Elektrycznej ma zostać otwarta, i będzie mozna prądem handlować. Koniec lokalnych firm które miały od zawsze monopol
Napisano 4 Lipiec 200717 l daymon - jak wspomniales o Elektrimie to przypomialo mi sie ze mam kolege ktory pracuje w Simmons&Simmons. Oni reprezetuja strone niemiecka w jakiejs tam sprawie zwiazanej z elektrimem. Nie wiem o co dokladnie chodzi... Jakby nie bylo kolega wspominal cos o takiej akcji (mowil ze robi sie to dosc czesto) ze jest pewna grupa osob ktora ma dostep do informacji o tym co ma sie stac np jesli chodzi o jakies pozwy, roszczenia, decyzje itp (np od prawnikow prowadzacych taka sprawe :D)zanim to trafi do "mass". Jak wiadomo ma to wplyw na notowania, a majac takie info mozna podjac jakies kroki kupno/sprzedaz zanim zrobi to reszta :) Taka mala ciekawostka, wiem ze ten trik ma jakas nazwe...
Napisano 4 Lipiec 200717 l daymon - jak wspomniales o Elektrimie to przypomialo mi sie ze mam kolege ktory pracuje w Simmons&Simmons. Oni reprezetuja strone niemiecka w jakiejs tam sprawie zwiazanej z elektrimem. Nie wiem o co dokladnie chodzi... Jakby nie bylo kolega wspominal cos o takiej akcji (mowil ze robi sie to dosc czesto) ze jest pewna grupa osob ktora ma dostep do informacji o tym co ma sie stac np jesli chodzi o jakies pozwy, roszczenia, decyzje itp (np od prawnikow prowadzacych taka sprawe :D)zanim to trafi do "mass". Jak wiadomo ma to wplyw na notowania, a majac takie info mozna podjac jakies kroki kupno/sprzedaz zanim zrobi to reszta :) Taka mala ciekawostka, wiem ze ten trik ma jakas nazwe... insider trading? obejrzyjcie sobie "wall street" z douglasem, to powinno pozbawić co niektórych złudzeń;)
Napisano 4 Lipiec 200717 l insider trading? Dokladnie. Tlumaczac prosto na polski Handel Informacja Poufna
Napisano 4 Lipiec 200717 l w usa bardzo poważne(długa odsiadka). ale trudne do udowodnienia(w usa nie trzeba dowodów żeby pójść do pierdla:) ) w polsce nie do udowodnienia. Np premier daje kilka milionów synowi na zakup akcji orlenu
Napisano 4 Lipiec 200717 l Autor Na tym można zarobić i to mase kasy.. Widziałem notowania Elbudowy.. od 2005 roku do dziś można było zgarnąć marne 1000%:D