Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej. Mam ostatnio problem z łączeniem brył za pomocą tej funkcji. Przy prostych obiektach wychodzi ok ale przy bardziej skomplikowanych jak ten na obrazku, sa problemy.

my.php?image=bridgevn3.jpg

Połączenie jest wykręcone. Czy to kwestia podziału siatki na drugim łączonym obszarze?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

hmm.. po wybraniu mesh smootha zrobila mi sie z bryły masakra.. być może robie coś nie tak bo nigdy nie używalem tej opcji, a edge'y jakoś nie chce mi łączyć.. nie ma na to innego sposobu?

Napisano

niestety Bridge, to głupi automat i jak nie ma i z jednej i z drugiej strony tyle samo edge'ów do połączenia, to właśnie taka kaszana wychodzi. A czasem nawet, gdy mi łączył dziury o takiej samej ilości edgeów to sie siatka skręcała :(

Zrób tak jak ci master podpowiedział, albo dopasuj ilość edgeów, żeby bridge nie głupiał.

pzdr

Napisano

polacz kilka recznie, np polacz 4 poligony z kazdej strony.. potem zrob bridge na otwartych powierzchniach i bedzie banglac

Napisano

Lub na przyszłość/większej liczbie poly można by połączyć tylko te zewnętrzny poly/na brzegach bryły. Zaoszczędzisz czas na łączeniu w nieprzemyślanych wcześniej sytuacjach

Wiem ,że to lamerskie, ale jeżeli nie widać wnętrza to po co przepłacać :)