AirMax Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 Hej. Mam ostatnio problem z łączeniem brył za pomocą tej funkcji. Przy prostych obiektach wychodzi ok ale przy bardziej skomplikowanych jak ten na obrazku, sa problemy. Połączenie jest wykręcone. Czy to kwestia podziału siatki na drugim łączonym obszarze?
Master Kiełbaster Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 omg trzeba było to zrobić przed mesh smoothem... połącz kilka pojedyńczych par edży potem daj cap w reszcie dziur.
AirMax Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 hmm.. po wybraniu mesh smootha zrobila mi sie z bryły masakra.. być może robie coś nie tak bo nigdy nie używalem tej opcji, a edge'y jakoś nie chce mi łączyć.. nie ma na to innego sposobu?
voyager Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 niestety Bridge, to głupi automat i jak nie ma i z jednej i z drugiej strony tyle samo edge'ów do połączenia, to właśnie taka kaszana wychodzi. A czasem nawet, gdy mi łączył dziury o takiej samej ilości edgeów to sie siatka skręcała :( Zrób tak jak ci master podpowiedział, albo dopasuj ilość edgeów, żeby bridge nie głupiał. pzdr
Bacry Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 ale skręcenie można zmienić jeżeli się robi 'mostek' na poziomie poligonów.
dyv Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Witam! Moze sprobuj wcisnac kwadracik kolo narzedzia bridge i pobaw sie opcja twist http://img74.imageshack.us/img74/5794/bridgeww5.jpg Pozdrawiam
uncle Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 polacz kilka recznie, np polacz 4 poligony z kazdej strony.. potem zrob bridge na otwartych powierzchniach i bedzie banglac
gregorjan Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Lub na przyszłość/większej liczbie poly można by połączyć tylko te zewnętrzny poly/na brzegach bryły. Zaoszczędzisz czas na łączeniu w nieprzemyślanych wcześniej sytuacjach Wiem ,że to lamerskie, ale jeżeli nie widać wnętrza to po co przepłacać :)
Rekomendowane odpowiedzi