Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

czy w maxie9 jest możliwość zrobienia tak jakby maski tz. mam pewny mesh jest to wstęga i teraz chciałbym żeby na początku jej nie było a później wraz z wzrostem klatek pojawiała sie najłatwiej było by nasuwać na nią jakąś maskę a może jest jakiś inny sposób?? wiem ze kiedyś widziałem takie coś z użyciem modyfikatora Vol.select ale on chodzi tylko góra dół wiec jak linia zejdzie mi w dół potem będzie piąć sie w górę to nie zda roli.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ale gdzie to jest ? możesz podać jakieś wskazówki??

no dobra wiem juz o co chodziło ale pod mape mam dac gifa czy jak ?? bo ja chce to zanimowac jakos a nie zabardzo jedną mapą chyba to zrobie

Napisano

Skomplikowana jest ta wstęga? Bo jeśli to tylko kształt wytłoczony wzdłuż krzywej, lepiej będzie zaanimować parametr odpowiadający za długość wytłoczenia.

Napisano
  • Autor

hmm wstęga jest troszke skomplikowana czasami pnie sie w górę czasami w dół a czasem zawraca Piotrek możesz mi bliżej wytłumaczyć jak wykorzystać to wytłoczenie?

Napisano

W maxie to obiekt LOFT, czyli wytłaczasz jedną krzywej wzdłuż innej krzywej, tzw. ścieżki.

Napisano
  • Autor

Zrobilem obiekt loft przykladowa wstęga ale jak to teraz zanimowac tam zaden parametr nie odpowiada za wydłuzenie sie linii.

[ATTACH]47314[/ATTACH]

Napisano

zwykły Loft o ile mi wiadomo nie ma czegoś takiego jak "tworzenie" bodajze plugin AF loft to potrafił, ale też nie ma on chyba wersji darmowej. Jeśli chodzi o Twój problem to proponuję zrobić materiał tak jak mówił Brunek z mapą gradient w kanale Opacity który to gradient będzie się zmieniał liniowo z czarnego na biały (czy na odwrót). to powinno pomóc

pozdrawiam!